"Hän tulee pilvissä ja kaikkien silmät saava nähdä hänet."

9.11.2008

Lopun aikojen ahdistus

"Kun siis näette pyhään paikkaan pystytettynä turmion iljetyksen, josta profeetta Daniel on puhunut - huomatkoon lukija tämän! - silloin on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. Sen, joka on katolla, ei pidä mennä hakemaan mitään tavaroita talostaan,
eikä sen, joka on pellolla, pidä palata noutamaan viittaansa.
Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät!
Rukoilkaa, ettette joutuisi pakomatkalle talvisaikaan tai sapattina.
Ahdinko on oleva niin suuri, ettei sellaista ole ollut maailman alusta tähän päivään asti eikä tule koskaan olemaan.
Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään.
"Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko.
Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.
Tämän minä olen teille nyt ennalta ilmoittanut.
"Jos siis teille sanotaan: 'Hän on tuolla autiomaassa', älkää lähtekö sinne, tai jos sanotaan: 'Hän on sisällä talossa', älkää uskoko sitä.
Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo.

Matt 24:15-27

Raamatun antama kuva siitä, mihin suuntaan maailman kehitys kulkee ei ole jatkuva myönteinen edistyminen koko ajan parempaan suuntaan, kohti koko ajan parempia elämisen olosuhteita. Päinvastoin kuvat lopun ajasta sisältävät suurta ahdistusta, diktatuuria, kaaosta, johon järjestystä tuo yhdenkaltaistuminen yhden sallitun ideologian puitteissa, maailmassa jo nähdyn natsismin tai kommunismin kaltaista kuria, joka ei salli erilaisuutta eikä uskon ja mielipiteen vapautta. Eri tavalla ajatteleville, myös Kristukseen uskoville, tämä saattaa merkitä jopa vainoa. Sana, jota Raamattu käyttää siitä ihmisestä, joka pitää valtaa käsissään, on Antikristus. Sana merkitsee vastakristusta, Kristuksen vastustajaa ja vastakohtaa.

Ahdistuksen lisääntyminen ei kuitenkaan merkitse sitä, ettei maailman historia olisi koko ajan viime kädessä salatulla tavalla historian Jumalan käsissä. Jumala johtaa historian kulkua.

Jumalan suunnitelman mukaan ahdistus päättyy sinä hetkenä, jolloin ikään kuin verho vedetään syrjään ja Jeesus Kristus saapuu kunniassaan ja kirkkaudessaan maan päälle. Niinkuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan läntee asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo. Hän tulee tuomitsemaan ne, jotka ovat seuranneet Antikristusta ja kieltäneet Kristuksen, mutta niille, jotka ovat säilyttäneet uskon Kristukseen kaiken vastustuksen allakin, hän tuo täyden ja ikuisen pelastuksen.

Pyhä, kaikkivaltias Jumala.
Sinä loit elämän ja viet kaiken päätökseen.
Me näemme ahdigon kasvavan, ja epävrmuus ahdistaa meitä.
Anna meidän muistaa, että vaivallme kestää vain hetken.
Anna meille viisautta nähdä oikein lopunaikojen merkit ja anna kestävyyttä ahdinkojen keskellä.
Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden.
Aamen.

Teksti AT