Keskiviikko 12.11.2008

Kun Herra tulee

Tahdomme, veljet, teidän olevan selvillä siitä, mitä tapahtuu kuoleman uneen nukkuville, jotta ette surisi niin kuin nuo toiset, joilla ei ole toivoa.
Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista, niin kuin me uskomme, silloin Jumala myös on Jeesuksen tullessa tuova poisnukkuneet elämään yhdessä hänen kanssaan.
Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut: Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle.
Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina.
Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa.
Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla.

1Tess 4:13-18

Raamatun keskeinen sanoma koskee ihmisen suhdetta Jumalaan ja näin ollen se puhuu ihmisen sisäisestä elämästä. Se ei kuitenkaan jää vain sisäisyyteen.

Kristinuskossa ei ole kysymys vain mielipiteistä, tunteista ja hartaudesta. Siinä on keskeistä tämän ohella koko maailmankaikkeus, sen synty, kehitys ja loppuminen. Näin se antaa vastauksia samoihin kysymyksiin kuin mitä luonnontieteen piirissä pohditaan. Se tekee tämän Jumalan tekojen näkökulmasta.

Ihmisen kohtalot Raamattu kytkee maailmanhistoriallisiin, suorastaan kosmisiin näköaloihin. Tällaisena ja vain tällaisena Raamatun opetus voi antaa vastauksia jokaisen ihmisen syvimpiin kysymyksiin, joiden olemassaolo ja merkitys ei voi kadota henkilökohtaisen mielenkiinnon puuttumiseen, ei siihen, että ihmistä ei satu uskonnollisten asioiden pohtiminen kiinnostamaan.

Taivaallinen Isä.
Johda meitä ajattelemaan elämäämme riittävän kauas taaksepäin ja riittävän pitkälle eteenpäin, ettemme jäisi vain oman pienen nykyisyytemme vangeiksi.

Teksti ja kuva AT