Iisalmen seurakunta

Iisalmen seurakunta
Ilvolankatu 14b
74100 IISALMI

Puh. (017) 83351
vaihde avoinna
ma-pe klo 9-15


Faksi (017) 8335 233
**@**

Henkilökunnan yhteystiedot

Päivän sana 110

Laskiaistiistai 24.2.2009

Jeesus- Lunastaja ja Välittäjä

Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus. Hän antoi itsensä lunnaiksi kaikkien puolesta, todistukseksi Jumalan tarkoituksesta, kun oikea aika oli tullut.

1 Tim 2:4-6Jumala tahtoo jokaisen ihmisen pelastusta.

Tämä kertoo Jumalan rakastavan ihmistä.
Mitä tahansa muuta hänestä voidaankin sanoa, tai mitä tahansa puolia hänen toiminnastaan tai mielensä liikkeistä voidaan Raamatun eri kertomusten perusteella nähdä, tai millaiseksi tahansa ihminen voi Jumalan kokea elämän tapahtumien keskellä, hän kuitenkin haluaa ihmisen pelastusta. Siihen tähtää hänen kaikki toimintansa. Sitä hän tarkoittaa myös kaikella sillä, minkä hän antaa meidän kokea elämässämme.

Ennen kaikkea muuta Jumala on toiminut tätä päämäärää varten antamalla Poikansa meidän Lunastajaksemme. Lunnaat merkitsevää maksua, joka ihmisestä maksetaan. Lunnaat maksettiin ristillä. Siinä Jumalan rakkauden tahto näkyi kaikkein kirkkaimpana. Ristin kautta myös meidän elämämme pienet ja suuret ristit saavat syvimmän merkityksensä. Risti todistaa hänen rakkaudestaan, ja sen valossa täytyy kaikki muu nähdä ja ymmärtää.


Rukous

Sinun ristissäsi, Kristus, meillä lunstus ja syntien anteeksiantamus, sinun armosi rikkauden mukaan.


Teksti ja kuva AT
 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä