Marian ilmestyspäivä
Sunnuntai 22.3.2009

Herran palvelijatar

Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle hänen sanansa mukaan.

Luuk 1:38

Jumalan käsiin joutuminen ei jätä ihmistä koskaan puolueettomaksi sivustakatsojaksi, jossa ihminen viileän asiallisesti tekee päätelmiä ja havaintojensa pohjalta muovaa mielipidettään suuntaan tai toiseen. Koko kristillisen uskon ytimessä on ihmisen ja Jumalan suhde, jossa ihminen vedetään koko olemuksellaan olemaan osallinen Jumalan toiminnassa.

Omakohtaisen Jumala-suhteen ytimessä on antautuminen Jumalan käsiin, hänen toimintansa kohteeksi: Tapahtukoon minulle, niinkuin Jumala sanoo, niinkuin hän tahtoo. Muuten ihminen ei saavuta sopusointua Jumalan kanssa ja jää väistämättä ulkopuoliseksi, osattomaksi.

Jumala on omalta puoleltaan tehnyt jo kaiken valmiiksi antamalla itsensä maailmalle. Tämän hän teki Marian kautta, joka sai kunnian olla Jumalan Pojan synnyttäjä.

Marian lailla vaivun etehesi

Teksti ja kuva Arno Toivanen