Perjantai 2.10.2009

Elämä ja yltäkylläisyys

Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.

Joh 10:10

Jeesus asettaa vastakkain varkaan ja itsensä. Varkaalla hän tarkoittaa häntä, jota hän luonnehtii monilla erilaisilla nimityksillä, muun muassa tämän maailman ruhtinaaksi tai murhaajaksi alusta asti. Kysymys on samasta vastustajasta, joka jo alussa aiheutti lankeemuksen paratiisissa ja sai aikaan koko ihmissuvun turmeltumisen ja sitä seuraavat seuraamukset, synnin, kuoleman ja paholaisen orjuuden.

Jeesus on tämän kaiken vastakohta, hyvän
Jumalan pyhä Poika, joka toi maailmalle takaisin elämän, saattoi kuolemallaan takaisin voimaan mahdollisuuden elää Isän yhteydessä. Elämän lähde poistaa kuoleman, vapauttaa meidät synnistä, kuolemasta ja paholaisen vallasta. Yhteyden saaminen häneen on kuolleen heräämistä uuteen elämään. Se on uudesti syntymistä.

Uusi elämä on täällä monin tavoin kätkettyä, mutta ei aivan täydellisesti. Syntien anteeksiantamus tuo mukanaan myös Jumalan läsnäolon, rakkauden ja huolenpidon. Omantunnon rauhassa ihminen voi hetkittäin kokea jo täällä tulevan maailmanajan kirkkautta.Elämä voi saada uuden sisällön ja tarkoituksen. Ihminen voi kokea, että Jumala ottaa hänet vastaan ja antaa hänen elämälleen merkityksen.

Sinun rauhasi anna mulle elon kohtalot kirkastain.
En mä pyytänyt tyyntä tietä, Sinun tahtosi tietä vain

Teksti ja kuva Arno Toivanen
Rukous Hilja Haahti-Krohn, Hengelliset laulut ja virret 279:1