Jouluviikko
Tiistai 22.12.2009

Herra on lähellä

Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

Fil 4:4-7

Jumalan olemassaolo ja lähellä oleminen voivat herättää ihmisessä pelon, ahdistuksen, jopa kauhun. Siihen voi liittyä tunne lopullisesta ja ehdottomasta kiinni jäämisestä. Tähän kai viittasi ateistien kampanja, jossa ihmisiä kehotettiin iloitsemaan elämästä, koska Jumalaa ei todennäköisesti ole.

Apostoli Paavali liittää kuitenkin Jumalan läsnäoloon ilon. Juuri siksi, että hän on lähellä, on meillä syytä iloita. Hänhän tuo meille anteeksiantamuksen ja armon. Siksi voimme heittää kaikki huolemme ja murheemme hänen kannettavakseen ja opetella luottamaan siihen, että hän pitää meistä kaikessa huolen.

Suo meille ilosi siitä, että olet tullut lähelle meitä. Anna ilon säilyä sydämessämme kaikkien huolten ja murheitten keskelläkin.

Teksti ja kuva Arno Toivanen