Iisalmen seurakunta

Iisalmen seurakunta
Ilvolankatu 14b
74100 IISALMI

Puh. (017) 83351
vaihde avoinna
ma-pe klo 9-15


Faksi (017) 8335 233
**@**

Henkilökunnan yhteystiedot

Päivän sana 281

Tiistai 16.2.2010
Laskiaistiistai

Pitkiä pellavia...

Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus seö nykyisesta että tulevasta elämästä.

1 Tim 4:8Legendaarinen ja pitkäaikainen Israelin lähetti Risto Santala sanoi kerran Paavalin ajatuksesta: "Siitä vähästä on otettava kaikki irti." Hän sanoi sen entisenä uinnin Suomen mestarina ja jatkuvasti aktiivista kuntourheilua harrastavana miehenä.

Laskiaistiistai on oman kansamme perinteessä asia, joka on vienyt lapsia kelkka-, pulkka- ja suksimäkeen, terveen liikunnan ja ulkoilun pariin.

Näinä viikkoina monet seuraavat aktiivisesti Vancouverin olympialaisia. Antiikin olympialaisest loppuivat monenlaiseen korruptoitumiseen ja ryvettymiseen, samoin siihen, että kisoja järjestettiin Olympos-vuoren jumalien kunniaksi, jotka menettivät valtaansa kristinuskon leviämisen takia. Väärät jumalat kukistuivat elävän Jumalan tuntemisen tieltä ja samalla niiden palvontaan liittyvät kulttuurin pitkät perinteet.

Ruumiin hoitaminen on joka tapauksessa hyödyllinen asia, ja sitä meidän kaikkien tulisi innokkaasti harjoittaa.

Sillä on kuitenkin vain tämän nykyisen elämän laadun parantumisen lupaus.

Oikea usko tuo hyödyn sekä tähän että tulevaan elämään.
Siksi meidän jokaisen tulee hyvien urheilijoiden tavoin harjoittaa uskon kilvoitusta. Määrätietoisuus, itsekuri ja sitkeys, luovuttamattomuus ja päämäärään katsominen ovat niitä asioita, joita voimme ottaa esikuviksemme Kanadan vuorilta.


Rukous

Auta, ettemme laiminlöisi ruumiimme, Pyhän Hengen temppelin, hoitamista. Mutta kirkasta meille ennen muuta terveen uskon harjoittamisen tärkeyttäTeksti ja kuvat Arno Toivanen
 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä