Vappu
lauantai 1.5.2010

Vappuna

"Mitä te oikein teette? Ihmisiä me vain olemme, samanlaisia kuin te. Me julistamme teille hyvää sanomaa ja kehotamme teitä luopumaan näistä tyhjänpäiväisistä jumalista ja kääntymään elävän Jumalan puoleen, hänen, joka on luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on.
Menneiden sukupolvien aikana hän on sallinut kaikkien kansojen kulkea omia teitään,
mutta silti hän ei ole jättänyt antamatta todistusta itsestään. Hän on tehnyt teille hyvää, hän on antanut vettä taivaalta ja sadon ajallaan, hän on ravinnut teidät ja täyttänyt teidät ilolla."

Apostolien teot 14:15-17

Vappuun liittyy perinteisesti ilonpito.

Osa siitä on hyvin keinotekoista, väkisin väännettyä, kemiallisin keinoin aikaansaatua, ja saman kemian itsekontrollia vähentävän vaikutuksen mahdollistamaa. Huominen päivä sitten voi lykätä katumusta rintaan. Ja se kertoo, että aidolla ilolla ei lopultakaan ole paljonkaan tekemistä tämän yrityksen kanssa.

Mutta vappuun - ja kaikkeen elämään - liittyy paljon aitoa iloa, sellaista, joka kuuluu ihmiselämään. Kesän lähestyminen, juhliminen hyvässä seurassa, hyvä ruoka, musiikki ja vapaa-ajan vietto ovat lahjaa, josta saamme nauttia.

Ilo rakentaa elämää ja antaa sille sisältöä.

Ilo on Jumalan lahja.

Hän antaa lahjansa kaikille ihmisille.

Paavali ja hänen työtoverinsa puhuivat tästä pakanoille, joilla ei ollut mitään oikeaa tietoa Jumalasta. Ja tällä he tahtoivat auttaa heitä kääntymään elävän Jumalan puoleen ja uskomaan häneen. Jumala on hyvä, hänen hyvyytensä kuuluu kaikille ihmisille. Siksi on oikein ja hyvä myös oppia tuntemaan hänet, jotta hänelle voitaisiin myös osoittaa kiitos hänen kaikista lahjoistaan. Ja hänen tuntemisensa tuo mukanaan myös lahjoista suurimman, iankaikkisen elämän, jota ihminen ei löydä ilman persoonallista ja tietoista uskoa.

Kiitämme siitä, että täytät meidän elämäämme hyvillä lahjoillasi, ruualla ja ilolla.
Auta, että saisimme myös lahjoista suurimman, ikuisen elämän. Sen Poikasi Jeesus Kristus toi meille kuolemallaan ja ylösnousemuksellan.

Teksti AT
Kuva Tuula Airaksinen