Aarne III Tapanaisen vierailu Sointulan päiväkodissa

Aarne Tapanainen ja Lähetysjuhlien tyttöjen ja poikien oma teemalaulu Oksat kantaa.

Tuokio on ohi ja lapset haluavat mennä synttärijätskille!

Riitta, joka osasi soittaa mahtavasi ilmakitaraa!

Lähetystyöntekijä Aarne Tapanainen eli Arska tuttujen kesken, sai Sointulan päiväkodin lapset Iisalmessa tirskumaan, kun hän esitteli itsensä Aarne III Tapanaiseksi. Mikä se sellainen, kuulostaa melkein aateliselta? Yksinkertaisesti Aarne nimi on kulkenut kyseisten Tapanaisten suvussa useammassa polvessa ja nimen kyseinen kantaja kertoi olevansa nimeensä erittäin tyytyväinen. " Ja niin saatte te lapsetkin olla tyytyväisiä omaan nimeenne", Tapanainen lisäsi.
Näin alkoi lasten pyhäkouluhetki Sointulan päiväkodin olohuoneessa, jonne lapset olivat kokoontuneet. Sointulaan oli saapunut Iisalmen seurakunnasta lapsityönohjaaja Riitta Kauhanen ja tällä kertaa hänellä oli mukanaan vieras, jolla oli pitkä parta ja kitara ja kummaa kieltäkin hän osasi puhu. Lapsia oikein nauratti, mitä lie hebreaa puhui. Niinpä juuri, hepreaa se oli, kertoi Aarne, joka on ollut seitsemän vuotta lähetystyöntekijänä Israelissa perheensä kanssa.

Aarne on myös lauluntekijä, nimittäin hän on säveltänyt ensi kesän Varkauden Lähetysjuhlien Oksalaulun, jonka nimi on Oksat kantaa. Aarne opetti lapsille laulun kertosäkeen, joka menee näin ” Oksat kantaa, antaa suunnan elämään. Oksat kantaa monenlaista hedelmää ja suuntana on puussa tässä risti Jeesuksen”. Lapset innostuivat laulamaan ja Aarne kertoi, että laulua voi kuunnella netissä ja opetella vaikka koko laulun. Laulussa olikin helppo melodia, joka tarttui helposti ja jäi mieleen soimaan.

Aarne oli kova poika puhumaan ja hän kerkesikin kertoa lapsille elämästään lähetystyöntekijänä ja mitä kaikkea hän maailmalla oli nähnyt. Aarnen esittämän oudon kielen lisäksi, erilainen pukeutuminen, erilaiset ihmiset ja tavat ihmetyttivät lapsia ja saivat heidät esittämään kommentteja sekä hihittelemään. Tärkein asia, minkä Aarne halusi kertoa lapsille on, että Jumala rakastaa meitä kaikkia ihmisiä. Aarne joka on lähetystyöntekijä, kertoi, että lähetystyöntekijöitä on sen vuoksi olemassa, että he kertovat tätä asiaa ihmisille. Lisäksi Aarne sanoi, että lähetystyöntekijä ei vain kerro, vaan hän myös auttaa ihmisiä, mitä erilaisemmissa käytännön asioissa.

Pyhäkouluhetki päättyi synttärilauluun, sillä kävi ilmi, että Topilla oli syntymäpäivä ja yhteislaulun lisäksi Topi sai kuulla vielä onnittelulaulun hebreaksi. Lapset jäivät syömään synttäreiden kunniaksi jäätelöt ja partainen kitaramies poistui muiden vieraana olleiden mukana.
Kiitos Sointulan lapset ja hoitajat, kun saimme olla mukana ja lämmintä kesää teille kaikille!

toivovat Erja, joka otti kuvia, Riitta, joka soitti ilmakitaraa, Alisa, joka lauloi ja Aarne, jolla oli hieno parta ja joka soitti hienosti kitaraa.