Iisalmen seurakunta

Iisalmen seurakunta
Ilvolankatu 14b
74100 IISALMI

Puh. (017) 83351
vaihde avoinna
ma-pe klo 9-15


Faksi (017) 8335 233
**@**

Henkilökunnan yhteystiedot

Päivän sana 335

Helluntaiaatto
Lauantai 22.5.2010

Uusi Henki


Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen.

Hesekiel 36:26Jo Vanha testamentti puhuu uudesta hengestä, jonka Jumala lupaa antaa ihmisille.

Raamatun kääntäjien on valittava milloin sanat kirjoitetaan isolla milloin pienellä kirjaimella, sillä alkuperäiset käsikirjoitukset eivät tällaista eroa tehneet.

Henki voi olla henki tai Henki. Eli voidaan tarkoittaa vain periaatteessa neutraalia asiaa, joka viittaa vaikkapa ihmisen mielialaan, tai voidaan tarkoittaa persoonallista Häntä, Pyhää Henkeä, joka on "Jumala Jumalasta, Valkeus Valkeudesta". Näitä sanoja Nikean uskontunnustus käyttää Jeesuksesta, mutta ne sopivat yhtä hyvin Pyhään Henkeen, joka on Jumaluuden kolmas persoona Isän ja Pojan rinnalla.

Raamatun kokonaissanoma ja samoin Hesekielin kirjan asiayhteys viittaavat siihen, että Hesekiel näkee profeettana kauas tulevaisuuteen, aikaan, jolloin Jumala poistaa synnin. Tämä tapahtui Jeesuksen kuolemassa, ja siksi on oikeus tulkita Hesekielin lause ennustukseksi Pyhän Hengen vuodattamisesta.

Jumala antaa Pyhän Hengen ihmisten sisimpään. Syntyy uusi todellisuus. Ihmisessä tapahtuu muutos. Hän ei suhtaudu välinpitämättömästi Jumalan tahtoon, vaan tahtoo olla sille kuuliainen. Se lähettää hänet myös ottamaan huomioon lähimmäisensä. Tämä nousee siitä, että hän saa uuden suhteen itseensä Jumalan rakkauden vaikutuksesta. Kun hän alkaa aidolla ja oikealla tavalla nähdä itsensä ja löytää itsensä Jumalan rakkauden kohteena, syntisenä, mutta kuitenkin rakastettuna ja armahdettuna, ei jotakin uutta ja parempaa voi olla syntymättä hänen sydämessään. Hän on uusi ihminen.


Rukous

Hyvä Jumala.
Lähetä Henkesi sisimpääni, että löytäisin itseni Sinun lapsenasi ja saisin rakkauden Sinua ja kaikkia lähimmäisiäni kohtaan.
Teksti ja kuva Arno Toivanen
 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä