Tiistai 29.6.2010

Mahdollisuus sovintoon

Mutta nyt Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen teidät, jotka ennen olitte kaukana hänestä.
Kristus on meidän rauhamme. Hän on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää yhdeksi ja kuolemallaan hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin.

Ef 2:13-14

Ihmisten väliset ristiriidat tuntuvat monesti olevan sovittamattomia. Ei ole kykyä, ei edes halua päästä vaikeiden taustalla olevien asioiden yli, jotka tuhoavat mahdollisuuden päästä sovintoon ja suhteen eheytymiseen.

Tämä koskee yksilöitä, mutta samalla tavalla myös erilaisia ihmisten muodostamia ryhmiä, kansanosia ja valtioita.

Raamatussa on tähän asiaan lääke.

Se lääke on sovitus, jonka Jeesus Kristus on verellään saanut aikaan.

Suurin kuilu, joka ihmistä erottaa toisesta, ei ole ihmisten välinen. Synti erottaa meidät Jumalasta. Se heijastuu kaikkiin muihin suhteisiin. Särjettyään yhteyden Jumalaan se alkoi heti vaikuttaa myös ihmissuhteiden rikkoutumista.

Siksi myös jumalasuhteen eheytyminen Jeesuksen ristin kautta luo uuden mahdollisuuden ylittää ihmisten välisiä muureja. Niiden voittaminen vaatii työtä, mutta ensin on tehtävä perusratkaisu, vaihtaa haluttomuus haluamiseen. Sen mahdollistaa syvimmältään vain se, että ajattelee, miten Jumala ylitti synnin muurin ja lahjoitti meille syntisille hyvyytensä.

Auta minua kokemaan jatkuvasti suurena ihmeenä se, että olet tullut luokseni synnin luomaan eristymiseeni, jotta voisin rakentaa sovituksen varaan myös kaikki ihmissuhteeni.

Teksti ja kuva Arno Toivanen