"Saarnaa sanaa..."

Torstai 8.7.2010

Jumalan työtovereina

Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan.

Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.
Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut." Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.

2 Kor 5:11,18-6:2

Me pyrimme, me kehotamme, me olemme Jumalan työtovereita, Jumala kehottaa meidän kauttamme, meille on uskottu sovituksen virka ja sovituksen sana...

Tekemällä maallista työtä jokainen ihminen on Jumalan työtoveri, sillä Jumala rakentaa koko ajan kaikkialla elämää ja pitää huolta luomakunnastaan. Uskosta tai epäuskosta riippumatta ihminen työtä tehdessään toimii Luojan tahdon mukaan. Hän on kuin työkalu hänen kädessään.

Sama pätee erityisessä mielessä hengelliseen työhön. Apostolit, kirkon kaikkien aikojen työntekijät ja lopulta kaikki Jeesukseen uskovat ihmiset ovat välineitä Jumalan kädessä, kun hän toimii maailmassa ihmisten pelastamiseksi.

Jumala tahtoo, että ihmiset kääntyvät hänen puoleensa ja uskovat häneen. Hän lähettää armokutsunsa ihmisille ja hän tekee sen ennen kaikkea toisten ihmisten välityksellä. Meidän tehtävämme on kuuluttaa ihmisille kehotusta ottamaan vastaan Jumalan armo.

Ihminen ei käännytä ketään.
Mutta tämä ei saa estää toimimasta Jumalallisen kehotuksen välittäjänä.
Apostoli sanoo: "Jumala kehottaa meidän kauttamme, me pyydämme Kristuksen puolesta..."

Kutsu, Kristus, meidätkin viemään armokutsuasi toisille ihmisille. Anna rohkeutta noudattaa tahtoasi ja toimia Sinun työtoverinasi.

Teksti ja kuva Arno Toivanen