Iisalmen seurakunta

Iisalmen seurakunta
Ilvolankatu 14b
74100 IISALMI

Puh. (017) 83351
vaihde avoinna
ma-pe klo 9-15


Faksi (017) 8335 233
**@**

Henkilökunnan yhteystiedot

Päivän sana 409

Pyhäinpäivä
Lauantai 6.11.2010
julk. perjantaina 5.11.

Pyhien yhteys

Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä:

- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!

Johanneksen Ilmestys 7:9-10Johanneksen Ilmestys on Raamatun vaikein kirja. Sen kuvakieli ja monitulkintaisuus ovat nostaneet sen usein kritiikin kohteeksi, ja monet ovat halunneet hylätä sen kokonaan pois Uudesta testamentista.

Missään muussa Raamatun osassa ei kuitenkaan ole niin ihania kuvia ihmisen lopullisesta päämäärästä. Laskematon joukko kaikkialta maailmasta, kaikkien kansojen keskuudesta koottuna, tulee kerran oleman Jumalan valtaistuimen edessä kiittämässä Häntä ja Karitsaa pelastuksen lahjasta. Evankelimi on levinnyt Jeesuksen antaman tehtäväksiannon mukaan tässä nykyisessä maailmanajassa kaikkialle maailmaan. Siksi on päästy sadon korjuun vaiheeseen. Ja vaikka koskaan ei tule tapahtumaan sitä, että kaikki uskoisivat, on kuitenkin kaikkialla olemassa niitä, jotka ovat ottaneet Jumalan kutsun vastaan. Näin kaikki kansat ja kaikki kieliryhmät ovat edustettuina.

Ilmestyskirja on on hyvin Jumala- ja Kristuskeskeinen. Pelastus ei ole ihmisteko. Jumalaa ja Jumalan Karitsaa, uhriksi suostunutta Jumalan Poikaa perillepäässeet ylistävät, eivät omia tekojaan. Pelastus on Jumalan lahja ja sen toteuttamisen keino on Golgatan ristin uhri meidän syntiemme tähden.

Ottakaamme tässä armon ajassa vastaan tämä Jumalan lahja, että pääsisimme kerran yhtymään muiden perille päässeitten kanssa suureen voiton juhlaan.


Rukous

Auta, Herra, aina meitä elon teitä
uskossa vain kulkemaan.
Auta, milloin täältä lähden, haavais tähden
pyhäin joukkoon joutumaan.
Teksti ja kuva Arno Toivanen
Rukous Lauri Kalliala v. 1931, virsi 146:4
 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä