Täysi toivo

Vyöttäytykää siis, olkaa raittiit. Pitäkää ajatuksenne kirkkaina ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille annetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.

1. Piet. 1:13

Jeesuksen, meidän Vapahtajamme ja Herramme saapuminen kerran kirkkaudessa merkitsee suurta vapautuksen ja riemun hetkeä kaikille, jotka uskovat häneen. He eivät kulje kohti jotakin pelottavaa uhkaa. Kaikki täällä maan päällä läsnäoleva ahdistus ja tuska lakkaa ja rajoitukseton autuus ja täydellinen ja ikuisesti kestävä autuus alkaa.

Siksi Pietari, Jeesuksen ensimmäinen opetuslapsi ja apostoli, kehottaa meitä panemaan hänen tuloonsa kaiken tovomme.

Samalla, kun usko katsoo taaksepäin siihen sovitustyöhön, jonka Jeesus teki kuollessaan, katsoo toivo eteenpäin hänen tulemiseensa. Näiden kahden pelastushistorian keskeisimpien tapahtumien varaan saamme ankkuroitua. Ne kantavat meitä tämänkin päivän matkalla, olkoon se muutoin millainen tahansa.

Vapahtaja.
Anna meille rohkeutta heittäytyä toivossa kokonaan Sinun varaasi.

Teksti ja kuva Arno Toivanen