Päivän sana 515 (Ilmestyskirja 25)

Torstai 7.7.2011

Toinen sinetti: Tulipunainen hevonen

Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: "Tule!"

Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.

Ilm 6:3-4

Raamatussa punainen väri viittaa moneen suuntaan, sekä hyvään että pahaan.
Pyhän Hengen liekki on punainen, mutta punainen on myös tuli, joka tuo tuhoa. Se viittaa marttyyriuteen, jossa hyvää edustaa uskonsa puolesta kuoleva Jeesuksen todistaja, ja samalla pahuutta edustaa se osapuoli, joka käyttää väkivaltaa hävittääkseen Jeesuksen todistajan ja tuhotakseen hänen työnsä. On myös Raamatun kohtia, joissa punainen edustaa julkeaa, jumalankielteistä, nautintoja tavoittelevaa elämäntapaa.

Tässä yhteydessä punainen hevonen edustaa verenvuodatusta.

Jumalankielteisessä ajattelussa Jumalaa vedetään tilille sodista ja muusta kärsimyksestä, mitä maailmassa on. Asia on toki ajattelemisen arvoinen. Mutta on kuitenkin huomattava, että Raamattu, joka julistaa Jumalan todellisuutta, kaikkivaltiutta ja hyvyyttä, ei kuitenkaan väitä, että tämä maailma olisi täydellisen sopusoinnin ja onnen paratiisi, eikä Raamatussa esitetä, että siitä koskaan tulisi sellaista. Päinvastoin Raamatun kuva historian kulusta on hyvin väkivaltainen. Pahalla on suuri valta, ja historia muotoutuu hyvän ja pahan välisestä taistelusta, jossa molemmat ovat rinnakkain ja jossa jokainen ihminen tekee kokoaikaista ratkaisua hyvän ja pahan välillä. Tämä tuo väistämättömäksi, että suuren vallan omaavat ihmiset voivat tehdä ratkaisuja, jotka johtavat sotiin, jopa maailmansotiin. Myös lopunaikoja koskevassa puheessaan Jeesus sanoi: ”Te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista…”

Herra, näemme sanastasi, että sotia tulee olemaan tässä maailmassa loppuun saakka, se leviää ja sen voima vahvistuu ennen Poikasi paluuta.
Rukoilemme niiden ihmisten puolesta, jotka tahtovat toimia rauhan tekijöinä. Rukoilemme myös kaikkialla maailmassa olevien uskoviesi puolesta, että jaksaisimme julistaa kaikille ihmisille sitä rauhan sanomaa, jonka Jeesus, rauhan ruhtinas, toi kerran tähän maailmaan.