Päivän sana 523 (Ilmestyskirja 32)

Perjantai 5.8.2011

Luvuton joukko

Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään, ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."

Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"

Ilm 7:9-12

Jumalan ja Karitsan edessä oleva määrättömän suuri joukko oli puettu pitkiin valkeisiin vaatteisiin.

Raamattu ja siellä erityisellä tavalla apostoli Paavali opettaa vanhurskauttamisoppia, jonka myöhemmin Luther löysi uudelleen kristinuskon keskukseksi. Ihmisen omat vaatteet ovat likaiset. Se tarkoittaa meidän elämäämme, ajatuksiamme ja tekojamme. Me olemme syntisiä, mutta Jumala pukee yllemme Jeesuksen vanhurskauden, pyhyyden ja puhtauden. Se, mitä hän oli, luetaan meidän hyväksemme, kun turvaudumme uskossa hänen sovitustyöhönsä. Tällainen, itsessään syntinen, mutta Kristuksessa puhdistettu ihminen pääsee kerran perille Jumalan luo.

Perillä pelastettujen joukko kiittää ja ylistää Jumalaa ja hänen Poikaansa siitä, että se pelastus, johon he ovat turvautuneet alhaalla maan päällä vaeltaessaan, on tullut nyt todeksi. Kaikki ajallinen ja maallinen, kaikki syntisyys ja epätäydellisyys ovat takana ja niiden sijaan on tullut todeksi kirkkaus, täydellisyys, synnittömyys ja elämä vailla vajavuutta, kärsimystä ja kuolemaa.

Pelastettujen kiitos kohoaa vieläkin korkeammalle.
Kiitoksen ja ylistyksen kohde on Jumala itse. On aivan kuin pelastetut jättäisivät taakseen jopa sen, että heidät on pelastettu. He katsovat yksin Jumalaan, hänen kirkkauteensa, viisauteensa, kunniaansa, valtaansa ja voimaansa. Tapahtuu se, mitä Paavali kirjoittaa: ”Jumala on oleva kaikki kaikessa.”

Tätä ylistystä he saavat laulaa Jumalalle ja Karitsalle yhdessä enkeleiden kanssa.

Isä, meidän Jumalamme. Kiitämme Sinua ja rakasta Poikaasi, meidän syntiuhriamme siitä pelastuksesta, jonka olet antanut meille sovittamalla meidän syntimme ja joka kerran toteutuu nähtävällä tavalla. Auta meitä vaeltamaan uskossa loppuun asti, niin että pääsemme kerran perille ylistämään Sinua ikuisesti.