Päivän sana 529 (Ilmestyskirja 35)

Tiistai 23.8.2011

Ensimmäinen merkkisoitto - tuli

Ne seitsemän enkeliä, joilla oli seitsemän torvea, valmistautuivat puhaltamaan torviinsa.

Ensimmäinen enkeli puhalsi torveensa. Silloin tuli rakeita ja tulenlieskoja ja niiden seassa verta, ja ne iskivät maahan. Kolmannes maasta paloi, kolmannes puista paloi, ja samoin paloi kaikki vihanta ruoho.

Ilm 8:6-7

Pietari kirjoittaa kirjeessään maailman olevan ”talletettu tulelle”. ”Maa ja kaikki, mitä siinä on, palaa.” Hän on edellä viitannut Nooan aikaiseen vedenpaisumukseen ja Jeesuksen uskovien pelastumiseen kasteen välityksellä samoin kuin veden kantama arkki pelasti Nooan ja hänen perheensä. Vesi enää tule tuhoamaan maailmaa, mutta sen tekee tuli.

Tulen tuhoava vaikutus ei kuitenkaan näytä iskevään maailmaan kerralla, vaan se ikään kuin etenee asteittain. Ensimmäisen enkelin puhaltaessa pasuunaansa kolmasosa maasta palaa. Katastrofin täytyy olla hirvittävä.

Emme voi luonnollisesti tietää, missä määrin profetia kuvaa symbolisella tavalla perimmäiseltä luonteeltaan hengellisiä tapahtumia. Jos tapahtuma on ymmärrettävä kirjaimellisesti, voi se liittyä laajaan maailmansotaan. Tällaisena toinen maailmansota voi jo olla profetian täyttymys.

Herra, kiitos, että Sinä johdat maailman historiaa ja kaikkea tapahtumien kulkua. Se antaa meille turvallisuutta myös hirvittävien onnettomuuksien kohdatessa maailmaa.

Teksti ja kuva Arno Toivanen