Päivän sana 532 (Ilmestyskirja 37)

Tiistai 30.8.2011

Kolmas merkkisoitto - Suuren tähden putoaminen

Kolmas enkeli puhalsi torveensa. Silloin putosi taivaalta suuri, soihtuna palava tähti, ja maahan pudotessaan se täytti kolmanneksen virroista ja vesien lähteistä. Tähden nimi oli Koiruoho. Kolmannes vesistä muuttui karvaaksi kuin koiruoho, ja monet ihmiset kuolivat vedestä, koska se oli tullut myrkylliseksi.

Ilm 8:10-11

Aika ajoin asiantuntijat kertovat tiedotusvälineissä siitä miten pieni tai suuri mahdollisuus on jonkin avaruudessa kiertävän kappaleen törmäämisestä maahan. Pieniä sirujahan näemme aina välillä niiden joutuessa ilmakehään ja syttyessä hankauksen voimasta palamaan. Kutsumme niitä tähden lennoiksi.

Muinainen, dinosaurusten ajan maailma koki suuren meteorin iskeytymisen maapallolle. Sen vaikutukset olivat huikeat, koko maailmaa koskevat. Elämää se ei tuhonnut, toi siihen vain suuria muutoksia.

Ilmestyskirjan kuvaus  ”Koiruohoksi” nimitetyn tähden putoamisesta maahan on ilmeisen verrannollinen tuohon muinaiseen meteoriin. Tarkoittaako profetia uutta vastaavaa tapahtumaa, ja jos tarkoittaa niin milloin sellainen tapahtuu, täytyy jättää avoimeksi kysymykseksi.

Herra. Alä anna meidän turtua väärään turvallisuuteen, vaan anna meidän löytää turvallisuus Sinun luonasi.

Teksti ja kuva Arno Toivanen