Päivän sana 538 (Ilmestyskirja 40)

Keskiviikko 21.9.2011

Viides merkkisoitto - savu ja heinäsirkat

Viides enkeli puhalsi torveensa. Silloin minä näin, että taivaasta oli pudonnut maahan tähti. Sille annettiin syvyyden kuilun avain, ja se avasi tuon syvyyteen vievän kuilun. Kuilusta nousi savua kuin suuresta uunista, ja savu pimensi auringon ja ilman. Savusta levisi maan päälle heinäsirkkoja, ja niille annettiin sama valta kuin on skorpioneilla maan päällä. Niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa kedon ruohoa eivätkä mitään muutakaan vihantaa eivätkä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole otsassaan Jumalan sinettiä. Heitäkään ne eivät saaneet tappaa, ainoastaan piinata viiden kuukauden ajan. Tuska, jonka ne ihmiselle tuottavat, on samanlainen kuin skorpionin piston tuottama. Sinä aikana ihmiset etsivät kuolemaa mutta eivät löydä, he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä.

Heinäsirkat olivat näöltään kuin taisteluun varustettuja hevosia. Niillä oli päässään kullalta kimaltavat seppeleet, niiden kasvot olivat kuin ihmisen kasvot, ja niillä oli naisen tukan kaltainen tukka. Niiden hampaat olivat kuin leijonan hampaat, ja niillä oli rintapanssarit, jotka olivat kuin rautaa. Niiden siivistä lähti samanlainen jyminä kuin sotavaunuista, joita monet hevoset täyttä laukkaa vetävät taisteluun. Niillä oli pyrstö ja pistin kuin skorpioneilla, ja pyrstöllään ne saivat tehdä ihmisille pahaa viiden kuukauden ajan. Kuninkaanaan niillä oli syvyyden enkeli, hepreankieliseltä nimeltään Abaddon, kreikankieliseltä Apollyon.

Ensimmäinen voi-huuto on ohi. Mutta sen jälkeen tulee vielä kaksi huutoa.

Ilm 9:1-12

Saksalainen fyysikko Bernhard Philbert on tulkinnut kirjassaan Teknisen aikakauden profetia Ilmestyskirjaa siten, että kysymys on Jumalan Johannekselle näyttämistä tulevaisuuden tapahtumista näkyinä. Johannes näki jotakin, joka oli suoraan nykyisen teknistyneen ajan valossa täysin mahdollista ja ymmärrettävää. Mutta Johanneksella ei ollut niistä mitään kokemusta eikä sen takia kieltä, jolla olisi niitä kuvannut. Toiseksi hän ei näyissään tajunnut näkemiensä asioiden mittasuhteita. Hän puki näkemänsä oman kokemusmaailman kieleen. Monet yksityiskohdat voi täten tulkita nykyaikaisen sodankäynnin tuntemiin asioihin hävittäjäsuihkukoneineen ja maan alaisista ohjussiiloista lähetettävine ydinkärjillä varustettuine ohjuksineen.

Jeesus ilmoitti lopun ajan yhden merkin olevan se, että ”te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista”. Mennyt vuosisata näytti ihmiskunnan kykenevän maailmanlaajoihin sotiin ja mitään loppua niille ei ole näköpiirissä. Ihmiskunta ei viisastu.

Jumala. Kiitos että Sinä johdat asiasi voittoon maailman mielettömyydestä ja kaikista kaaosmaisista tuhokuvista huolimatta.

Teksti ja kuva AT