Päivän sana 542 (Ilmestyskirja 42)

Useimmat jumaloivat tätä

Keskiviikko 5.10.2011

Katumattomuus

Loput ihmiset, ne jotka eivät kuolleet näihin vitsauksiin, eivät kuitenkaan lakanneet palvomasta kättensä töitä. He kumarsivat yhä pahoja henkiä ja kullasta, hopeasta, pronssista, kivestä ja puusta tekemiään jumalankuvia, jotka eivät voi nähdä, eivät kuulla eivätkä kävellä. He eivät kääntyneet, he eivät luopuneet murhatöistään eivätkä taioistaan, eivät siveettömästä elämästä eivätkä varastamisesta.

Ilm 9:20-21

Järkyttävää on se, että vaikka Jumalan sallimat vitsaukset antavat ihmisille aivan kuin viimeisen hälytysmerkin, jonka tarkoitus on saada heidät kääntymään synneistään parannukseen, he eivät kuitenkaan halua. He jatkavat syntiensä harjoittamista.

Ydin kaikessa synnin tekemisessä on irtautuminen elävästä Jumalasta ja kääntyminen palvelemaan vieraita, vääriä, olemattomia jumalia. Niitä eivät ole vain pakanuskontojen monet persoonallisiksi kuvitellut tai epäpersoonalliset jumalat, joita voidaan palvoa kunnioittaen, lepyttäen ja rukoillen tai vain syventymällä henkisiin harjoituksiin ja etsien yhteyttä oman sisimmän ja maailman sielun välillä. Niitä ovat kaikki ne maallistuneen uskonnottoman ihmisen itselleen elämän keskukseksi asettamat asiat, joista hänen elämänsä mielekkyys on riippuvainen.

Monilla Jumalasta irtautuminen korvautuu sellaisella yhteydellä yliluonnolliseen todellisuuteen, jossa mekaanisilla harjoituksilla pyritään vaikuttamaan tuonpuoleiseen  ja saamaan se omaan käyttöön. Noituus, okkultismi, magia erilaisine alalajeineen ovat yllättävän suuressa roolissa nykyajan maailmassa myös teollistuneessa maailmassa.

Näistä juurista nousee myös ulkonaisen moraalin alueella tapahtuva luopuminen terveestä, Jumalan tahdon mukaisesta ja lähimmäistä rakastavasta moraalista ja sen korvaa itsekäs nautintohakuinen elämäntyyli.

Lopun ajalla näyttää kääntyminen Jumalan puoleen tulevan harvinaiseksi. Loppuuko se vielä kokonaan viimeisten aikojen suurissa ahdistuksissa?

Hyvä Jumala. Auta meitä kääntymään Sinun puoleesi ja löytämään pelastuksemme Pojassasi Jeesuksessa Kristuksessa nyt, kun siihen on vielä mahdollisuus

Teksti ja kuva AT