1. adventtisunnuntai
julk. lauantaina 26.11.2011

Kuninkaasi tulee nöyränä

Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän.
 "Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittoni jälkeen asettunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen.
 "Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille."

Ilmestyskirja 3:20-22
Kolmannen vuosikerran epistola

Adventin suuri sanoma on Kristus-kuninkaan tulo.

Kerran hänet otettiin riemuiten vastaan, kun hän ratsasti aasilla Jerusalemiin.

Hän tulee myös jokaisen ihmisen luo. Hän tahtoo tulla jokaisen elämään vieraaksi, joka on aina läsnä, Vapahtajaksi, joka armahtaa ja  vapauttaa synnistä ja tuomiosta, Herraksi, joka armollaan ja Hengellään hallitsee ihmistä ja johtaa häntä pahan sijasta hyvään.

Koska Kristus ei halua pakottaa ketään uskomaan häneen, hän ei tunkeudu kenenkään elämään vastoin tämän tahtoa. Hän tulee luo, mutta hän ei murtaudu sellaisen elämään, joka haluaa torjua hänet luotaan. Siksi hän seisoo ovella, ihmisen sydämen ovella, ja kolkuttaa. Jos joku kuulee hänen äänensä ja avaa oven, hän käy sisälle. Syntyy syvä ja läheinen yhteys, joka jatkuu läpi ihmisen elämän kaikkien vaiheiden iankaikkisuuteen saakka.

Siksi saamme laulaa

Hoosianna, Daavidin Poika.