Päivän sana 560 (Ilmestyskirja 51)

Keskiviikko 14.12.2011

"Teidän vastustajanne käy ympri kuin kiljuva jalopeura etsien kenet hän saisi niellä"

Kun lohikäärme huomasi, että se oli syösty maahan, se lähti ajamaan takaa naista, joka oli pojan synnyttänyt. Mutta naiselle annettiin suuren kotkan siivet, jotta hän lentäisi turvapaikkaansa autiomaahan. Siellä hän on suojassa käärmeeltä, ja hänestä pidetään huolta vuosi, kaksi vuotta ja puoli vuotta. Käärme syöksi kidastaan naisen perään vesivirran, jotta virta veisi hänet mennessään, mutta maa auttoi naista: se avasi suunsa ja nielaisi virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastaan. Lohikäärmeen raivo yltyi, ja se lähti sotimaan naisen muita lapsia vastaan, niitä, jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle.

Lohikäärme seisahtui meren rannalle.

Ilm 12:13-18

Pietari sanoo tässä kuvatun asian lauseella: ”Teidän vastustajanne Perkele käy ympäri kuin kiljuva jalopeura etsien, kenet hän saisi niellä.”

Jumalan korkeimman enkelin valittua asettuminen Jumalan vastustajaksi hän ei alkanut vihata vain Jumalaa, vaan samalla kaikkea Jumalaan liittyvää, koko Jumalan luomistyötä. Ennen kaikkea hän vihaa ankaralla vihalla Jumalan seurakuntaa, jokaista Jeesuksen armon kautta Jumalan yhteyteen päässyttä ihmistä. Hän hyökkää heitä vastaan tahtoen tuhota heidän uskonsa ja saattaakseen heidät taas luopumaan Jumalasta ja siirtymään uudelleen tottelemaan häntä niin kuin hän onnistui tekemään ensimmäisten ihmisten kohdalla paratiisissa. Tähän hän käyttää kaiken älynsä ja voimansa.

Kuitenkin Jumala on varannut suojapaikan autiomaan keskelle. Suojapaikka on Jeesuksen armo, jonka turviin saamme paeta joka hetki. Kun elämme lähellä Jeesusta, ei saatana mahda meille mitään, hän ei voi langettaa meitä pois Jumalan yhteydestä.

Vapahtajamme Jeesus Kristus. Kiitos, että Sinä olet meille turvapaikka, jonka luona eläen ja johon turvautue saamme olla täydellisesti suojassa kaikkea paholaisen vihaa vastaan.

Teksti ja kuva AT