Kolmas sunnuntai loppiaisesta

julkaistu lauantaina 21.1.2012

Jeesus herättää uskon

Monet tuon Samarian kaupungin asukkaista uskoivat Jeesukseen kuultuaan naisen todistavan: "Hän kertoi minulle kaiken mitä olen tehnyt." Kun samarialaiset tulivat Jeesuksen luo, he pyysivät häntä jäämään kaupunkiin, ja hän jäikin sinne kahdeksi päiväksi. Yhä useammat uskoivat Jeesukseen kuultuaan hänen itsensä puhuvan, ja he sanoivat naiselle: "Nyt emme enää usko vain sinun puheesi perusteella. Me olemme nyt itse kuulleet häntä ja tiedämme, että hän todella on maailman pelastaja."

Joh 4:39-42

Samarian nainen uskoi Jeesuksen, kun tämä osoitti tuntevansa naisen elämän sisäiset salatut asiat.

Jumalan ja vapahtajan eteen joutuminen tuo ihmiselle väistämättä tämän kokemuksen. Tämä merkitsee syvää kriisiä, sillä tunnetuksi tulemiseen liittyy aina alapuolella olemisen, jopa tuomion tunne. Ihminen kokee jääneensä kiinni siitä, mikä ei kestä päivänvaloa

Ihminen voi yrittää paeta pois, ettei tulisi paljastetuksi.

Jos jäämme kuitenkin paikallemme ja annamme Jumalan paljastaa meille sen, että hän näkee meidät sydänjuuria myöten, saamme tuomion sijasta kokea armon ihmeen. Jeesus ei tuomitse, vaan antaa anteeksi. Hän armahtaa meidät.

Tämän läpikäynyt ihminen vie tietoa eteenpäin toisille ihmisille. Näin hekin tulevat vedetyiksi Jeesuksen luo ja monet voivat myös löytää uskon.

Pyhä Isä.
Sinä tahdot, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.
Me kiitämme Sinua tästä rakaudesta ja rukoilemme:
Vahvista uskoamme.
Auta meitä viemään sanaasi eteenpäisin ja julistamaan evankeliumia, niin että kaikki kansat saisivat kiittää ja palvella Siunua.
Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden.

Teksti ja kuva AT