Päivän sana 585 (Ilmestyskirja 61)

Keskiviikko 14.3.2012

Jumalan vihan maljat
Luku 16

Minä kuulin, kuinka temppelistä sanottiin kovalla äänellä seitsemälle enkelille: "Menkää! Tyhjentäkää Jumalan vihan seitsemän maljaa maan päälle."

Ilm 16:1

Luku kertoo seitsemän enkelin vuodattamista seitsemästä viimeisestä maan päälle vuodattamasta vitsauksesta, Jumalan tuomion ilmentymästä, jotka koskevat koko maailmaa. Niissä toistuvat jo aikaisemmin tapahtuneet tuomiot, mutta nyt ne eivät koske kolmasosaa maasta, meristä, makeista vesistä jne, vaan täysimääräisesti ja täydessä voimassa koko maata, merta ja ihmiskuntaa. Niiden voima ja intensiteetti kertoo täydellisestä katastrofista, jossa ne luonnon tasapaino järkkyy kokonaisvaltaisesti. Tasapainoa ylläpitävät luonnon omaan vapaaseen kiertoon perustuvat järjestelmät eivät enää toimi. Voi kysyä, tulevatko ne uhkakuvat, jotka ihminen on saanut toimillaan aikaan ja joiden takia ilmastonmuutos on lähtenyt käyntiin uhkaamaan elämämme mahdollisuuksia peruuttamattomasti. Pieninä alkaneet virrat voivat nousta eksponentiaalisesti hallitsemattomiin mittoihin.

Luonnon tasapainon järkkyminen vaikuttaa osaltaan taloudellisen katastrofin kehittymiseen, ja se puolestaan pakottaa jonkun tahon ottamaan koko maailmassa sellaiset diktatoriset valtuudet, jossa yksi aate, mahdollisesti yksi puolue ja yksi henkilö määräävät eivät vain maailmankauppaa, vaan kaikkea inhimillistä toimintaa, jopa ihmisten ajattelua. Vapaus on menetetty. antikristuksen valta on pystytetty. Mallina tällaiselle ovat maailman tähänastisten diktaattoreiden vallanpito. Nyt vastaava tulee koskemaan koko maailmaa, jos näiden asioiden tulkinta on oikean suuntainen.

Herramme ja Vapahtajamme. Auta meitä valvomaan, että voisimme pitää mielemme raittiina ja että emme mukautuisi tämän maailmanajan virtauksiin. Anna meidän pysyä Sinun sanasi ja armosi perustalla, vaikka joutuisimme sen tähden kaikkien epäsuosion kohteeksi.

Teksti ja kuva AT