Ylösnoussut siunaa opetuslapsensa

Helatorstai
17.5.2012

Korotettu Herra

Hän sanoi heille: "Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta."

Jeesus vei opetuslapset ulos kaupungista, lähelle Betaniaa, ja siellä hän kohotti kätensä ja siunasi heidät. Siunatessaan hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen. He kumartuivat maahan asti ja osoittivat hänelle kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. He olivat alati temppelissä ja ylistivät Jumalaa.

Luuk 24:46-53

Jeesus viittaa Vanhan testamentin ennustuksiin. Tästä näemme, että Hän antoi tälle Raamatun nykyisin niin hyljeksitylle osalle täyden arvon Jumalan omana ilmoituksena. Jo siellä kerrotaan kaikesta siitä, mikä koski Jeesusta ja Hänen merkitystään. Siksi myös meidän nykykristittyjen tulee lukea myös Vanhaa testamenttia.

Päivänä, jolloin Jeesus korotettiin Isän luo taivaaseen, Hän muistutti lupauksesta, josta Hän oli puhunut paljon jo aikaisemmin. Pyhä Henki oli laskeutuva opetuslasten ylle ja asettuvan kaikkien Jeesukseen uskovien sydämeen asumaan ja aivan kuin sisältä käsin muovaamaan ja johtamaan heidän elämäänsä. Kymmenen päivän kuluttua, helluntaina, lupaus toteutui. Nyt opetuslasten kosketus Jumalaan ei ollut enää riippuvainen ajasta ja paikasta tapahtuen siellä ja silloin, missä he olivat kasvokkain Jeesuksen kanssa. Pyhässä Hengessä myös Isä ja Poika olivat välittömästi heidän sydämessään. Näin asia on myös nyt, Pyhä Henki ei kuulu vain Uuden testamentin kuvaamaan aikaan. Meidän tärkeä kysymyksemme kuuluu: Onko minulla Pyhä Henki? Hän on, jos sydämessämme on usko Jeesukseen, sillä kaikille uskoville kuuluu sama Jeesuksen lupaus.

Kun ajattelemme, mitä Pyhä Henki vaikuttaa, on ensimmäinen vastaus juuri uskon syntyminen ja säilyminen. Toiseksi Henki vaikuttaa pitkää, vaivalloista ja usein tuskaa tuottavaa kasvua Kristuksen kuvan kaltaiseksi, puhdistumista ja uudistumista Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Ja kolmanneksi - päivän tekstin mukaan - todistajan tehtävän avautumista. Pyhä Henki lähettää meitä liikkeelle viemään viestiä Vapahtajasta kaikille ihmisille. Näin olemme mukana kirkolle uskotun lähetystehtävän toteuttamisessa. Se ei ole valinnainen asia. Siihen jokainen Jeesukseen uskova on kutsuttu.

Jeesus, ylösnoussut Herramme ja Vapahtajamme.
Kiirtos, että Sinä et jättänyt meitä orvoiksi.
Ku nousit taivaaseen, Isäsi luo, lähetit lupauksesi mukaan meille Pyhän Henkesi.
Kiitos, että olet koko ajan kanssamme, vaikka emme näe Sinua.
Tee meistäkin Sinun todistajaiasi.
Ylistys Sinulle ikuisesti.

Teksti ja kuva AT