Kansanliike keräsi huomiota Suomen tierauhalle

4-vuotias Roope osallistui marssiin vaunuissa istuen. Tierauhanmarssi ja siellä nähtyjen kylttien tekstit saivat  useat ajattelemaan teiden turvallisuutta.

Tierauhanmarssi alkoi minuutin hiljaisella hetkellä. Kaikki Suomen S-ryhmän ABC-liikenneasemat hiljentyivät samalla aikaa.

Lapinlahtelaisen koulutytön kuolemasta syntynyt kansanliike Suomen tierauhan puolesta keräsi huomiota ympäri maata hiljaisen hetken ja Tierauhanmarssin avulla. Lapinlahdella järjestettyyn marssiin osallistui lähes 200 ihmistä. S-ryhmän ABC-liikennemyymälät hiljentyivät myös ympäri Suomen.

Suomen teille rauhaa vaativa Tierauhanmarssi alkoi klo 18.00 minuutin pituisella hiljaisella hetkellä lapinlahtelaisen, rattijuopon yliajon uhriksi joutuneen, 11-vuotiaan koulutytön ja kaikkien Suomen teillä menehtyneiden muistoksi. Kaikki Suomen S-ryhmän ABC-liikennemyymälät hiljentyivät myös minuutin ajaksi. Lisäksi hiljaiseen hetkeen osallistui kodeissaan sadat ihmiset ympäri Suomen Facebookissa ja tekstiviestillä levinneen viestin saatuaan.

"Tämä pikkutytön kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus on osoitus siitä, että turvallisuuden eteen on edelleen paljon tekemistä niin asenne- kuin ihan fyysisessä suunnittelun maailmassa. Halusimme olla mukana kansanliikkeen hiljaisessa hetkessä, koska liikenneturvallisuus on meillä aina ollut erittäin merkittävänä asiana toimintamme kehittämisestä. Toivomme, että tämä kansanliike saa kaikki tiellä liikkujat miettimään, kuinka tiellä pitää liikkua, jotta se olisi kaikille mahdollisimman turvallista", ABC-ketjusta todetaan.

Tierauhanmarssiin osallistui lähes 200 ihmistä. Kulkuetta johti Poliisi ja mukana oli ihmisiä jokaisesta ikäryhmästä. Kyltit, joissa luki mm. "Anna minun pyöräillä turvallisesti" ja ”Älä aja päälle!” saivat huomiota toivotulla tavalla, ajattelemaan teiden turvallisuutta. Tierauhanmarssi päätyi Lapinlahden kirkkoon, jonne hartaushetkeen kokoontui myös suuri joukko ihmisiä.

Kansanliike sai alkunsa Lapinlahdella 2. toukokuuta sattuneesta kuolonkolarista, josta rattijuoppo ajoi henkilöautolla kahden pyöräilijän päälle. Toinen heistä, 11-vuotias tyttö menehtyi.

Lisätietoja kampanjasta antavat,

lapinlahtelainen perheenäiti Minna Kettunen 050-330 3389 lapinlahtelainen perheenisä Marko Rahkola 040-4167 572 sekä Lapinlahden kirkkoherra Lauri Jäntti 040-5021 439

Teksti ja kuva: Ylä-Savon seurakuntayhtymä, Hanna Lehtonen