Pyhän Kolminaisuuden päivä
Sunnuntai 3.6.2012

Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen

Kaikki yksitoista opetuslasta lähtivät Galileaan ja nousivat vuorelle, minne Jeesus oli käskenyt heidän mennä. Kun he näkivät hänet, he kumarsivat häntä, joskin muutamat epäilivät. Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Matt 28:16-20

Jumala on sellainen, jollainen Hän on. Jos haluamme muovata itsellemme mielikuvan, joka ei vastaa Hänen omaa ilmoitustaan, olemme luomassa itsellemme epäjumalaa. Jos ajattelemme, että tärkeintä on uskoa Hänen olemassaoloonsa ja pidämme toisarvoisena Häntä koskevia opillisia määritelmiä, menemme harhaan.

Kristus itse opettaa meille Jumalan olevan samalla kertaa yksi ja kolme, yksi Jumala ja kolme eri persoonaa, jotka on osattava erottaa toisistaan. Hän on Isä, kaiken Luoja ja ylläpitäjä, Poika, joka tuli ihmiseksi ja lunasti meidät kuolemallaan synneistämme, ja Pyhä Henki, joka maailmaan lähetettynä kutsuu meitä uskomaan Jeesukseen ja ylläpitää meidän yhteyttämme Hänen kauttaa taivaalliseen Isään. Näin Henki muodostaa yhteisön, joka on liitetty yhteen Jumalan kansaksi, joka on osallinen pelastuksesta ja joka tottelee Kristuksen käskyä ja levittää kristinuskon sanomaa kaikkialle ympäristöönsä ja koko maailmaan. Lähetystyö on kristittynä olemisen ja tomimisen olennainen, erottamaton osa.

Tähän tehtävään liittyy myös lupaus: Jeesus on meidän kanssamme joka päivä maailman loppuun saakka.

Ruskous

Oi pyhä Isä Jumala ja pyhä Poika ainoa,
oi Pyhä Henki kirkkauden, Jumala komiyhteinen,
nyt kristikunta päällä maan Sinulle laulaa kiitostaan