Iisalmen seurakunta

Iisalmen seurakunta
Ilvolankatu 14b
74100 IISALMI

Puh. (017) 83351
vaihde avoinna
ma-pe klo 9-15


Faksi (017) 8335 233
**@**

Henkilökunnan yhteystiedot

Päivän sana 612 (Ilmestyskirja 74)

Keskiviikko 13.6.2012

Karitsan hääjuhla

 Ja valtaistuimelta kuului ääni:

        - Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki te hänen palvelijansa, te, jotka häntä pelkäätte, pienet ja suuret!

Sitten kuulin äänen, joka oli kuin suuren kansanjoukon kohinaa, kuin suurten vesien pauhua ja voimakasta ukkosen jylinää. Se lausui:

        - Halleluja! Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden. 7. Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina,

Ilm 19:5-7

Kun maailma ja siinä oleva paha on tuomittu, koittaa lopullisen pelastumisen aika. Karitsan häät alkavat.

Myös Paavalin mukaan avioliitto heijastaa analogisesti Kristuksen ja seurakunnan välistä suhdetta. Seurakunta on Kristuksen morsian ja Kristus on siten seurakunnan sulhanen. Puhuessaan miehen ja naisen keskinäisestä kunnioituksesta ja rakkaudesta hän viittaa luomiskertomuksen sanaan: Mies luopukoon isästään ja äidistään ja liittyköön vaimoonsa. Tämä salaisuus on suuri: minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa.

Samoin Jeesus itse puhuu  toista tulemistaan kuvaavassa vertauksessa kuinka sydänyöllä kuuluu ääni: Katso, ylkä saapuu! Jeesus on sulhanen ja hän noutaa morsiamen ja häävieraat suureen iloiseen hääjuhlaan, joka aloittaa ja toteuttaa sulhasen ja morsiamen täyden yhteyden.

Miehen ja vaimon suhde on – kun sen tarkoitus Jumalan tahdon mukaan pääsee täydesti toteutumaan - äärimmäisen läheinen. Se koskee sekä sielua että ruumista. Sen kantavana voimana on molemminpuolinen rakkaus.

Ennen Jeesuksen tulemista seurakunta joutuu vaeltamaan odotuksessa; emme vielä ole perillä, olemme kuin häihinsä valmistautuva morsian, emme vielä ole täydellisesti Jeesuksen yhteydessä. Joudumme vielä kokemaan erillisyyttä ja kaiken keskeneräisyyttä. Vasta taivaassa yhteytemme Jeesukseen toteutuu lopullisesti ja täydellisesti.

 

Rukous

Jo saapuu Ylkä taivainen, käykäämme vastaan riemuiten.
Nyt valmiiksi jo lamppumme! Oi terve, rakas Herramme!

 

Teksti AT
Rukous tuntematon suomalainen 1700-luvulta, virsi 151:11
Kuva Seija Rytkönen

 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä