Päivän sana 475 (Ilmestyskirja 2)

Tiistai 5.4.2011

"Mitä pian on tapahtuva"

Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen palvelijoilleen, mitä pian on tapahtuva.

Ilm 1:1

Ilmestyskirjan ensimmäisessä lauseessa ilmoitetaan mikä on kirjan keskeinen sanoma. Jumala tahtoo kertoa ihmisille, mitä pian on tapahtuva.

Kysymys on siis tulevaisuuteen tähtäävästä profetiasta.

Ihmismieltä on aina kiehtonut se, mitä on tulevaisuudessa. Jo poliittisessa ja taloudellisessa elämässä asiantuntijat pyrkivät tekemään ennustuksia, joiden perusteella osataan nyt tehdä oikeita ratkaisuja ja olla varautunut tuleviin tilanteisiin parhaalla tavalla.

Jumala, joka on kaiken luoja, tietää ja tuntee tulevaisuuden yhtä hyvin kuin menneisyyden ja nykyisyyden. Hän voi halutessaan paljastaa vielä tapahtumattomia asioita valitsemilleen ihmisille ja heidän välityksellään kaikille. Näin ihminen voi saada turvallisuuden tunnetta kulkiessaan tuntematonta ja pelottavaa tulevaisuutta kohti.

Ilmestyskirjan perusnäköala on se, että se, mikä tapahtuu, tapahtuu pian. Se ei kuitenkaan kerro, mitä se tarkoittaa meidän oman lyhyen elämämme ja siitä nousevan kokemusmaailmamme näkökulmasta. Siksi ei pidä sortua ajattelemaan kirjan sanoman olevan erehdystä, koska kerrottuja asioita ei tapahtunutkaan 'pian', eikä niitä, ainakaan kaikkia, ole tapahtunut vieläkään.

Herra, sinä sanoit niiden ihmisten olevan autuaita, jotka kuulevat ja ottavat varteen sen, mitä tähän kirjaan on kirjoitettu. Anna ymmärryksemme avautua käsittämään tämän kirjan sanomaa.

Teksti ja kuva Arno Toivanen