Päivän sana 491 (Ilmestyskirja 12)

Perjantai 6.5.2011

Olet köyhä, mutta rikas

"Smyrnan seurakunnan enkelille kirjoita:

"Näin sanoo ensimmäinen ja viimeinen, hän, joka oli kuollut mutta heräsi eloon:        "Minä tiedän sinun ahdinkosi ja köyhyytesi - sinun, joka kuitenkin olet rikas. Minä tiedän, miten sinua herjaavat nuo, jotka sanovat itseään juutalaisiksi vaikka eivät ole - Saatanan synagogaa he ovat! Älä yhtään pelkää sitä, mitä joudut kärsimään. Saatana on sulkeva muutamia teistä vankeuteen, jotta teitä koeteltaisiin, ja te joudutte ahdinkoon kymmeneksi päiväksi. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle voitonseppeleeksi elämän.

"Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille. Siihen, joka voittaa, ei toinen kuolema kajoa.

Ilm 2:8-11

Smyrnan seurakunnalle taivaaseen korotetun Jeesuksen viestissä ei ole yhtään moitteen sanaa, vain kannustusta kestävyyteen.

Seurakunta oli pieni ja kaikin tavoin ulkonaisesti vaatimaton. Se sai myös kokea ulkopuolelta tulevaa ahdistusta ja painetta. Tämä tapahtui erityisesti kaupungissa asuvien juutalaisten taholta. Elettiinhän silloin tilanteessa, jossa juutalaisuus ja kristinusko eivät vielä muodostaneet kahta rinnakkain elävää uskontoa, vaan Kristukseen uskovat olivat pääosin juutalaisia, jotka rakensivat samalle perustalle, mutta muista juutalaisista poiketen uskoivat Jeesus Nasaretilaisen olevan luvattu Messias. Ja tämän ohella he olivat omaksuneet tavan hyväksyä täysivaltaisiksi uskonyhteisön jäseniksi pakanoita ilman ympärileikkausta. Tämä herätti juutalaisissa erityistä pahennusta. Ja siksi he painostivat ankarasti pientä kristittyjen seurakuntaa. Se oli vaarallinen hajaannusta tuottava lahko, joka repi rikki aikaisemmin yhtenäistä uskontoa. Juutalaiset saivat aikaan sen, että he saivat kaupungin viranomaiset ottamaan kiinni muutamia kristittyjä ja heittämään heidät vankeuteen.

Paineen alla kristittyjen rohkeus joutui koetukselle.

Silloin Kristus itse tahtoi rohkaista heitä. Hän ensin sanoi, että heidän köyhyytensä ja vähäpätöisyytensä oli vain ulkonaista. Sisäisesti, hengellisesti he olivat rikkaita. Heillä on Kristus ja hänessä kaikki taivaalliset aarteet. Kun he pysyvät uskollisina kuolemaan saakka, he tulevat saamaan voitonseppeleekseen ikuisen elämän.

Tällaista rohkaisua tarvitsee myös tämän päivän Kristukselle uskollinen pieni joukko, joka alkaa saada pitkiin aikoihin näkemätöntä yleisen mielipiteen painostusta, ei vain kirkon ulkopuolelta, vaan myös sen sisältä, jopa johtoportaan taholta.

Jeesus Kristus. Anna meidän pysyä paineiden alla uskollisina Sinulle ja Sinun Sanallesi kuolemaan asti saadaksemme Sinulta kerran elämän kruunun.

Teksti ja kuva AT