Vammaisryhmät

Ryhmät tarjoavat eri vammaisryhmille vertaistukea ja yhteisiä kokoontumisia.

Näkövammaiset kokoontuvat joka toinen viikko Iisalmen seurakuntatalolla Ilvolankatu 14b. Kerho kokoontuu joka toinen tiistai klo 12 ja kestää noin puolitoista tuntia. Kerhon alussa on hartaushetki ja pientä tarjoilua. Kerhossa vierailee mm. näkövammaistyön asiantuntijoita, teemme retkiä ja keskustelemme ajankohtaisista aiheista. Teemme yhteistyötä Pohjois-Savon Näkövammaiset ry:n kanssa.

Syyskaudella kerho kokoontuu seuraavasti: 12.9 klo 12, 26.9 klo 12, 12.10 torstai klo 13-15, 24.10 klo 12, 7.11 klo 12, 15.11 kirkkopäivä Sonkajärvellä, 28.11 klo 12, 12.12 klo 10 vietämme joulujuhlaa Pyhän Ristin kirkossa ja seurakuntatalolla.

• Kuulon ja näön päivä 12.10 klo 13-15. Tietoiskut kuulosta, näöstä, kuulo- ja näkövammaisuudesta sekä kuurosokeudesta. Apuväline-esittelyä mukana Näkövammaisten Keskusliitto ry, Suomen Kuurosokeat ry, Kuuloliitto ry ja KYS:n kuulon ja näön kuntoutusohjaus.

Kuurojen kerho kokoontuu kerran kuukaudessa iltaisin klo 18 Iisalmen seurakuntatalolla Ilvolankatu 14b. Kerhon alussa on pientä tarjoilua. Kerhossa on mukana myös kuurojen kuntoutussihteeri. Kerhossa käy vierailijoita sekä keskustelemme ajankohtaisista aiheista. Lisätietoja kuulovammaisuudesta kuurojen liiton sivulta. Kuurojen kerhot alkavat jälleen syyskuussa. Ensimmäinen kerho kokoontuu 21.9 klo 18.

Invalidien kanssa vietämme joka kevät yhteistä kirkkopyhää. Katso myös invalidiliiton sivut.

Kehitysvammaisten palvelukodeissa sekä päivätoiminnassa kokoonnumme kerran kuukaudessa yhteiseen hartaushetkeen. Hartaushetkiä pidetään Iisalmen kaupungin päiväkeskus Purjeessa, Savon vammaisasuntosäätiön yksiköissä Kirkonsalmen palvelukodissa, Sorsapuiston palvelukodissa ja Marjahaan palvelukodissa sekä Esperi Hoitokoti Suistamossa. Jouluna vietämme yhteistä joulukirkkoa sekä pääsiäisenä pääsiäiskirkkoa.

• Kehitysvammaisten joulukirkko 19.12 klo 13.00 Pyhän Ristin kirkossa.

Katso myös kehitysvammaisten tukiliiton sivut.

Tapahtumakalenterista löydät näiden ryhmien kokoontumisajat, retket ym.

Vammaistyöstä vastaa diakoniatyöntekijä Raija Autio, p. 044 7335 224, raija.autio@evl.fi