Kynttilä ikkunalla, sataa, vesi valuu ikkunoissa.

Surussa

Tukea vaikeaan tilanteeseen voi saada sairaalapastorilta, oman seurakunnan diakoniatyötekijöiltä ja papeilta. Hautajaisten jälkeen suruun liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä hautauksen toimittaneeseen pappiin. 


Sururyhmä 

Sururyhmässä on mahdollisuus jakaa ja pohtia läheisen kuolemaan liittyviä asioita, tunteita ja kokemuksia. Ryhmässä saa olla halutessaan myös hiljaa. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen ja yhdessä olemiseen surun, muistojen ja myös ilon äärellä. Ryhmään voi tulla vaikka läheisen kuolemasta olisi jo kulunut pidempikin aika. Sururyhmä järjestetään vuosittain ja seuraavasta ryhmästä voi tiedustella Anne Pulkalta. 


Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivänä on usein tapana muistaa kuolleita läheisiä viemällä kynttilöitä hautausmaalle. Kustaa Aadolfin kirkossa järjestetään pyhäinpäivän iltana klo 18 messu, jossa myös luetaan edellisen vuoden aikana kullekin hautausmaalle siunattujen nimet. Kangaslammin kappelissa  klo 18 iltakirkko, jossa luetaan vuoden aikana Kangaslammin hautausmaalle haudattujen nimet.


Surun päivä

Surun päivä on vuosittain toistuva tapahtuma jota vietetään pyhäinpäivänä. Surun päivässä käydään yhdessä läpi surun vaiheita sekä puhutaan surutyöstä. Tilaa on myös yhteiselle keskustelulle, muistelulle ja hiljentymiselle. Tapahtumaan voi osallistua hiljaa kuunnellen tai yhteiseen keskusteluun osaa ottaen. Tervetulleita ovat kaikki joita läheisen kuolema koskettaa. Seuraavan kerran Surun päivä -tapahtuma järjestetään pyhäinpäivänä 3.11. 2018. Ilmoitamme tapahtumasta lähempänä ajankohtaa Iisalmen Sanomien Kirkollisissa ilmoituksissa ja tapahtumakalenterissa verkossa. 

Surun päivä -tapahtumasta antaa lisätietoja diakonissa Anne Pulkka ja diakoni Virpi Jukarainen.  


Sururyhmä itsemurhan tehneiden läheisille 

Sururyhmä itsemurhan tehneiden läheisille järjestetään rovastikunnallisena joka toinen vuosi. Seuraava kerta ei vielä tiedossa. Tiedustelut oman seurakunnan diakoniatyöntekijöiltä.

Ota yhteyttä

johtava diakoniaviranhaltija
(017) 833 51
Faksi: 017 833 5233
Ilvolankatu 14b
74100 IISALMI
sairaalapastori
(017) 833 51
Faksi: 017 833 5233
Ilvolankatu 14b
74100 Iisalmi

Tavoitettavissa arkisin klo 9-17. Minulla on myös työnohjaajan ja psykoterapeutin pätevyydet.