Ristin juurella

A8

PYHÄN RISTIN KIRKKO, IISALMI - KEVÄT 2018

Hänen päänsä yläpuolelle he kiinnittivät kirjoituksen, josta kävi ilmi hänen tuomionsa syy: "Tämä on Jeesus, juutalaisten kuningas."
Matt. 27: 37


 

Tässä kuvailtaisiin hieman tilan ympäristöä ja heräteltäisiin näkemään asioita tutuista paikoista, joihin ei tule kiinnitettyä muuten huomiota. Kuvailu voi sisältää historiallista knoppitietoa Iisalmesta, ja myöskin rinnastaa tapahtumapaikkoja pääsiäisen miljööksi. Oikeastaan mielikuvitus ja työtunnit ovat ainoita rajoitteita. Rasteja voi olla rajaton määrä, pitäänee kysyä lupaa julkiselta puolelta QR-koodien ripustamiseen, ja pitää huolta ettei rasteja sabotoida (esimerkiksi ettei hävitetä tai ettei korvata QR-koodia jollain toisella QR-koodilla, jonka takaa löytyy jotain rivouksia - joillain koltiaisilla voi tulla tällaisia metkuja mieleen, useimmat puhelimet kuitenkin näyttävät ensin että mille sivustolle koodi johtaa.),.

Kertomuksen tarkempaa formaattia on vielä syytä miettiä (onko pelaaja sivustaseuraajana jolle kaikkitietävä kertoja selostaa kulkua vai aktiivisena hahmona, jonka valinnat ja oma kanta vaikuttaa pelin kulkuun yms.), ja seuraavana askeleella olisikin syytä koota käsikirjoitustoimikunta. Tekniset edellytykset näyttävät täyttyvän, ja ajatuksena olisi, että jokaisesta rastista on sekä tekstiversio ja ääniteversio, jonka voi vaikka korvanapeilla tai puhelimen kaiuttimesta kuunnella paikan päällä. Ääniteversioon voi liittää musiikkia ja äänitehosteita, eikä välttämättä yhtä sanamukainen kuvailu ole tarpeen. Saavutettavuuden vuoksi nämä kaikki sivut voitaisiin painaa myös pieneksi vihkoseksi, jota voi koodien perusteella selailla aina kun tulee kullekin tapahtumapaikalle. 

Joka tapauksessa tässä on pieni osa tarinaa jossain tapahtumapaikassa, jonka jälkeen seuraa ohjeet joko seuraavalle rastille, tai kuten tässä tapauksessa, mahdollisuus valita useamman paikan väliltä. Ajatuksena olisi, että sinisellä koodatut ovat niin sanottuja pakollisia rasteja, jotka kaikki käydään, vihreälle rastille menemällä pääsee nopeammin loppuun, kun taas punaiset rastit johtavat pidemmille sivupoluille jotka haluavat pidemmän kaupunkisuunnistuksen.

Olet valinnan edessä:

 

Lähdet etsimään kauppiasta torilta: Etsi kartalta, kävele kohteeseen ja skannaa koodi Q4

Kävelet rantaan: Etsi kartalta, kävele kohteeseen ja skannaa koodi H3