Uutiset

Uutislistaukseen

"Samaa ihmisyyden taakkaa me kaikki kannetaan"

Sunnuntaina 3. elokuuta klo 18.00 vietetään perinteisiä Koljonvirran körttiseuroja Koljonvirran leirintäalueen pihapiirissä, osoitteessa Ylemmäisentie 6, Iisalmi. Seurat juontavat juurensa alun perin Laurinpäivän seuroista, kertoo körttiseurojen puuhanainen Toini Kauppinen Iisalmesta.

Puhujina Körttiseuroissa ovat tänä vuonna Alpo Järvi Lapualta, Lauri Mattila Hämeenlinnasta, Maili Kuivalainen Rautalammilta ja Kirkkoherra Janne Bovellan Iisalmesta. Seurat kestävät noin puolitoista tuntia ja ne rakentuvat perinteisesti Siioninvirsien ja puheiden ympärille.

Raavaan miehen uskontunnustus

”Olen tehnyt elämäntyöni raavaiden miesten parissa” kertoo eläkkeellä oleva kasainvälisentyön sihteeri Alpo Järvi. ”Raavaan miehen uskontunnustus liittyy aina tekemiseen”, sanoo tämä monissa talkoissa ja isoissa projekteissa ympäri maailmaa mukana ollut pastori.

Järven perusajatukset lähtevät herännäisyydestä ja käytännön teoista. ”Sanoja on maailma pullollaan, mutta meillä on hyvä Jumala ja kaikki hyvä työ, tekipä sitä kuka hyvänsä, tekee Jumalan työtä”, hän toteaa. Vanhan virren sanoilla Järvi lataa eteemme ihmisyytemme: ”Minua estä ihmisten vikoja tarkkaamasta, turhien juorupuheiden perässä juoksemasta, kun omissani kyllin on. Kilvoitteluni kelvoton, se näkyy kirjastasi”.

Leirintäalueella saatavana ennen seuroja kahvia omakustannushintaan sekä myytävänä arpoja Aholansaaren hyväksi.

Tervetuloa läheltä ja kaukaa!

Teksti: Erja Vaarala-Saarenpää

2014-09-01 15:15:44.0