Saitko sinäkin kortin? Tästä on kysymys!

Oletko saanut käsiisi sinivalkean kortin, jossa sinua kannustetaan pitämään pienemmän puolia? Tai kysymään nuorten kuulumisia? Jos kyllä, niin olet saanut käsiisi Iisalmen seurakunnan jakamia kortteja, joiden tavoitteena on herätellä ajatuksia hyvän tekemisestä ja lähimmäisenrakkaudesta. Jaetaan yhdessä hyvän tekemistä ja puhutaan lähimmäisenrakkaudesta <3

Korttien jakamisen tavoitteena on herätellä iisalmelaisten ajatuksia hyvän tekemisestä sekä lähimmäisenrakkaudesta. Seurakunta haluaa kiinnittää huomiota lasten ja nuorten kanssa vietettyyn vapaa-aikaan, kansainväliseen auttamiseen sekä vajaakuntoisten ja vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllisyystilanteeseen Iisalmessa.

Kirkollakin on vastuu yhteiskunnan hyvinvoinnista, ja Iisalmen seurakunta rohkaisee ja kannustaa jäseniään tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Iisalmen seurakunta pitää tärkeänä myös monta muutakin asiaa, mutta tällä kertaa esille nostetaan näitä aiheita. Kaikkien korttien viesteissä tulee esille Jumalan rakkaus meitä ihmisiä kohtaan.

Jos siis sait kortin, olet mukana hyvällä asialla – jaa kortti eteenpäin!

Terveisin, Iisalmen seurakunta

Haluatko kysyä lisää hyvän tekemisen jakamisesta?
Lisätietoja antavat, johtava lapsityönohjaaja Anu Naakka, 044 7335 233, anu.naakka@evl.fi ja
kirkkoherra Janne Bovellan, 044 7335 200, janne.bovellan@evl.fi

Haluatko antaa palautetta hyvän tekemisen kampanjansa? Klikkaa tästä!

"Entä jos lukisit lapsellesi
tänään iltasadun?"

Pienemmän puolella.

Lapsen aika on tässä ja nyt

4-vuotias Vilma totesi päiväkerhossa: ”Mun äiti ja isä lukevat meille aina vuorotellen iltasadun. Me valitaan yhdessä se iltasatukirja ja sytytetään yövalo. Sitten kun iltasatu on luettu, äiti tai isä istuu vähän aikaa sängyn vieressä ja silittää poskesta. Sitten uni tuleekin”.

Sanotaan, että lapset rakastavat tuttuja iltarutiineja. Rutiineiden on myös todettu helpottavan lasta valmistautumaan nukkumaan rauhallisin, turvallisin mielin. ”Kaikella on aikansa”, sanotaan. Eletäänkö teidän perheessä parhaillaan iltasatuaikaa? Lapsen aika on tässä ja nyt. Tänään muodostuu joukko tulevaisuuden muistoja.

Sijoita hyviin muistoihin, sillä lapsuuden muistot muovaavat huomispäivän aikuista!

"Lahjoittaisitko käytettyjä vaatteita
Lähetyskirppuun?" Autat kaukana
olevaa lähimmäistäsi.

Kansainvälisen auttamisen asialla.

Onko mielessäsi tavaroiden karsinta, suursiivous tai raivaatko vanhaa pois uuden tieltä? Luistimet, joilla en ole luistellut 15 vuoteen. Teltta, joka on lojunut varaston hyllyssä 10 vuotta odottaen uutta vaellusretkeä. Paita, joka on unohtunut hyllyn perimmäiseen nurkkaan, ja jonka olemassaolosta ei muistuta mikään.  Tarvitsenko vielä näitä tavaroita, vai voisivatko ne saada uuden elämän jossain muualla? Lahjoita tarpeettomiksi käyneet tavarat tai vaatteet Lähetyskirppuun ja teet samalla arvokasta lähetystyötä. Lähetyskirppu on kirpputori, joka pyörii lahjoitusten varassa vapaaehtoisten pyörittämänä. Lahjoittaessasi tai ostaessasi Lähetyskirpusta mahdollistat sen, että työntekijämme ulkomailla voivat auttaa kaukaista lähimmäistämme. Lähetyskirpun tuotot menevät nimikkolähettiemme työn tukemiseen eri puolille maailmaa.

Lähetyskirppu
Kauppakatu 15, 74100 Iisalmi
Puhelin 040 482 1938

"Entä jos kysyisit nuorelta
tänään mitä hänelle oikeasti kuuluu?"
Rohkaise, sanoilla on suuri merkitys.

Nuorten puolella.

Nuoret kaipaavat nähdyksi ja kuulluksi tulemista omana itsenään. Viesti voi olla päinvastainen, mutta aikuisen läsnäolo ja välittäminen on todella tärkeää. Entä jos kysyisit nuorelta tänään mitä hänelle oikeasti kuuluu? Kannustavilla sanoilla on suuri merkitys. Anna nuorelle kokemus hyväksytyksi tulemisesta ihan sellaisenaan, kokonaan, vikoineen päivineen. Pysähdy, kuuntele, rohkaise!

"Voisiko täällä olla joku auttamassa
astioiden kantamisessa?"
Työllistämiseen on tarjolla tukea.

Vajaakuntoisten työllistettävien asialla.

Oletko saanut jutella Down-ihmisen kanssa? Jos olet, niin olet varmasti tullut hyvälle tuulelle. Vilpittömämpiä, aidompia ja hyväntuulisempia ihmisiä saa hakea. Usein huomaa ajattelevansa, että kehitysvamma onkin lahja eikä taakka. Näin sanovat myös monet kehitysvammaisten vanhemmat. Jokaisessa lapsessa on omat haasteensa, mutta lapsi tuo mukanaan myös ilon, myös kehitysvammainen.

Tai oletko jakanut ajatustasi mielenterveyskuntoutujan kanssa? Oletko huomannut kiitollisuuden ja hyvän mielen hänen katseessaan, kun huomaat hänet? Hänen kanssaan ei tarvitse jännittää. Saa olla oma, aito itsensä.

Kaikki eivät pysty samoihin töihin. On hyvä kuitenkin muistaa, että on paljon töitä, joita myös vajaakuntoinen voi tehdä. Tai ehkä työntekijä ei jaksa tehdä koko päivätyötä. Silloin kevyt, osa-aikainen työ voi auttaa jaksamaan elämässä. Työ tuo meille jokaiselle rytmiä ja merkitystä päivään ja elämään. Työ auttaa meitä tuntemaan itsemme tärkeiksi ja tarpeellisiksi. Jokaisen ihmisen tulisi saada tuntea itsensä tarpeelliseksi.

Vajaakuntoisten työllistämiseen saa tukea. Tukea voi kysyä TE-keskuksesta. Yrittäjä, mikä helpottaisi sinun työtaakkaasi? Voisitko palkata vajaakuntoisen työllistämistuella yritykseesi ja tarjota ihmiselle paikan, missä tuntea itsensä tarpeelliseksi?