Jumalanpalvelukset

Iisalmen seurakunnan jumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin klo 10 Pyhän Ristin kirkossa (Haukiniemenkatu 10 b) ja klo 13 Kustaa Aadolfin kirkossa (Kirkkotie 20).

Jumalanpalveluksessa saamme olla yhdessä rakastavan Jumalan edessä. Voimme hiljentyä ja rauhoittua elämän hyörinän keskellä sekä kokea yhteyttä toisten kanssa. Saamme tuoda kiitoksemme, pyyntömme ja kaikki elämän asiat rukouksessa Jumalalle.

Seurakunta myös rukoilee kastettujen, avioliittoon kuulutettavien ja hautaan siunattujen puolesta. Jumalanpalveluksessa Jumala palvelee meitä sanan ja Pyhän ehtoollisen välityksellä.

Monimuotoiset jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset ovat erilaisia musiikiltaan ja muulta toteutukseltaan. Monimuotoisuus antaa rikkaalla tavalla mahdollisuuden hiljentyä ja kokea elämyksiä yhdessä. Seurakunnassamme toteutetaan perinteisen messun ja sanajumalanpalveluksen lisäksi muunlaisia jumalanpalveluksia.

Tilkkutäkkimessussa saamme opetella nuoren seurakunnan veisuja, jotka ovat tuttuja mm. rippikoulusta. Kansanlaulukirkossa lauletaan kansanlaulujen sävelmiin tehtyjä hengellisiä lauluja. Perhemessuissa ja vauvakirkoissa eri sukupolvet kohtaavat toisensa. Niissä musiikkia, rukousta ja raamatun lukua toteutetaan lapset huomioon ottaen. Niiden sisältö tukee lasten kristillistä kasvatusta.

Tule mukaan kehittämään jumalanpalveluksia

Ihmiset ja aika muuttuvat, myös jumalanpalveluselämä muuttuu. Kutsumme Sinua antamaan osaamistasi ja ideoitasi jumalanpalvelusten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Vastuuryhmä koostuu vapaaehtoisesta vetäjästä ja ryhmäläisistä. He kokoontuvat noin viikkoa ennen omaa jumalanpalvelusvuoroaan suunnittelemaan jumalanpalveluksen sisältöä ja tehtävä jakoa.

Vastuuryhmien tehtävänä voi olla esim. tervetulotoivotus, raamatuntekstien ja esirukouksen lukeminen, kolehdin kanto, rukous jumalanpalveluksen puolesta, saarnan toteuttaminen yhdessä papin kanssa ja musiikin toteuttaminen.

Tervetuloa mukaan kehittämään jumalanpalveluksia ja kokemaan osallistumisen iloa!

Jumalanpalvelusten ajankohdat ja tarkemman sisällön voit katsoa tapahtumista tai kysyä soittamalla p. 017 83351. Lisätietoja vastuuryhmien toiminnasta ja musiikista voi kysellä pastori Kristiina Turkki p. 044 7335 245, kirkkoherra Janne Bovellan p. 044 7335 200 ja kanttori Hannu Virpi p. 044 7335 251.

Lue lisää jumalanpalveluksesta.