Leiririppikoulut

Leiririppikoulu on nykyisin suosituin tapa käydä rippikoulu. Iisalmen seurakunnan leiririppikoulujen kesto on 6 täyttä leirivuorokautta (7 päivää). Ennen leirijaksoa on kaksi kaupunkiopetuspäivää pääsääntöisesti seurakuntatalolla.

Leiririppikouluja järjestetään Ylä-Savon ev.lut. seurakuntayhtymän leirikeskuksissa, siis mahdollisesi myös muuallakin kuin Iisalmessa.

Iisaari (Ouluntie 633) on kesäkäytössä oleva leirikeskus kauniin luonnon keskellä. Saareen järjestetään venekuljetus Metsäpirtiltä. Majoitus Iisaaressa on 14 ja 8 hengen mökeissä. Pihapiiriin kuuluu myös päärakennus, jossa on yhteinen tila ruokailuun, opetukseen ja muuhun yhdessäoloon sekä saunarakennus wc-tiloineen. Myös Iisaaressa on mahdollisuus melomiseen, uimiseen ym. vapaa-ajanviettoon.

Väärnin leirikeskus sijaitsee aivan Lapinlahden kirkonkylän laidalla, Väärnin saaressa, Juhani Ahon tien päässä. Majoittumaan mahtuu 38 hlöä.

Hirsikankaan Seurakuntatalolla/leirikeskuksella voi pitää juhlia, muistotilaisuuksia, seuroja, kokouksia, häätilaisuuksia, koulutustilaisuuksia n. 120 hengelle tai järjestää vaikkapa leirin noin 36 hengelle. Hirsikankaan leirikeskuksessa on kuusi 4-6 hengen huonetta, johtajien huoneet, takkahuone, sähkösauna, rantasauna, grillikatos ja pelikenttä. Matkaa Sukevan keskustaan n. 1 km.