Meidän seurakuntamme

Hengellistä syvyyttä ja inhimillistä lämpöä

Iisalmen seurakunta haluaa olla osallisuuden ja vastuullisuuden yhteisö, jonka toiminnassa on sekä hengellistä syvyyttä että inhimillistä lämpöä.

Tällaisena seurakunta kutsuu ihmisiä kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, tukee seurakuntalaisten kasvua ihmisenä ja kristittynä elämän eri vaiheissa sekä rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta.

Iisalmen seurakunta sitoutuu kirkon arvoihin, joita ovat Pyhän kunnioitus, vastuullisuus, oikeudenmukaisuus ja totuudellisuus.

Työmme päämääriä ovat:

• Hengellinen elämä vahvistuu
  • Huolehdimme heikommista ja kohtaamme kaikki tasavertaisina
  • Kirkon jäsenyys vahvistuu
  • Viemme viestiä.

Keskeistä on liittyminen siihen kirkon uskoon, jonka perustana on kolmiyhteisen Jumalan työ ja joka on ilmaistu pyhässä Raamatussa. Näemme Jumalan toiminnan kaikkialla luomakunnassa ja ihmiskunnassa. Samalla pitäydymme uskoon, jonka mukaan ainoa Jumala on erityisellä tavalla puhunut Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta, joka on kuolemallaan sovittanut ihmiskunnan synnin. Siksi Kristus on ainoa tie Jumalan tuntemiseen ja yhteyteen.

Tätä pelastavaa sanomaa kirkko ja seurakunta on kutsuttu viestittämään aina ja kaikkialla. Tätä työtä tehdessämme tahdomme ottaa huomioon koko ihmisen ja ne erityiset kysymykset, jotka elävät omassa ajassamme. Samalla tahdomme huolehtia seurakunnasta työyhteisönä ja niistä, jotka vapaaehtoisina kantavat vastuuta sen toiminnasta.

Janne Bovellan