Iisalmen seurakunta

Iisalmen seurakunta
Ilvolankatu 14b
74100 IISALMI

Puh. (017) 83351
vaihde avoinna
ma-pe klo 9-15


Faksi (017) 8335 233
**@**

Henkilökunnan yhteystiedot

Meidän seurakuntamme

Seurakunta on sielllä missä seurakuntalaiset ovat.

Hengellistä syvyyttä ja inhimillistä lämpöä

Iisalmen seurakunta haluaa olla osallisuuden ja vastuullisuuden yhteisö, jonka toiminnassa on sekä hengellistä syvyyttä että inhimillistä lämpöä.

Tällaisena seurakunta kutsuu ihmisiä kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, tukee seurakuntalaisten kasvua ihmisenä ja kristittynä elämän eri vaiheissa sekä rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta.

Iisalmen seurakunta sitoutuu kirkon arvoihin, joita ovat Pyhän kunnioitus, vastuullisuus, oikeudenmukaisuus ja totuudellisuus.

Työmme päämääriä ovat:
- Hengellinen elämä vahvistuu
- Huolehdimme heikommista ja kohtaamme kaikki tasavertaisina
- Kirkon jäsenyys vahvistuu
- Viemme viestiä.

Keskeistä on liittyminen siihen kirkon uskoon, jonka perustana on kolmiyhteisen Jumalan työ ja joka on ilmaistu pyhässä Raamatussa. Näemme Jumalan toiminnan kaikkialla luomakunnassa ja ihmiskunnassa. Samalla pitäydymme uskoon, jonka mukaan ainoa Jumala on erityisellä tavalla puhunut Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta, joka on kuolemallaan sovittanut ihmiskunnan synnin. Siksi Kristus on ainoa tie Jumalan tuntemiseen ja yhteyteen.

Tätä pelastavaa sanomaa kirkko ja seurakunta on kutsuttu viestittämään aina ja kaikkialla. Tätä työtä tehdessämme tahdomme ottaa huomioon koko ihmisen ja ne erityiset kysymykset, jotka elävät omassa ajassamme. Samalla tahdomme huolehtia seurakunnasta työyhteisönä ja niistä, jotka vapaaehtoisina kantavat vastuuta sen toiminnasta.

Janne Bovellan
kirkkoherra

Iisalmen seurakunnan strategia vuoteen 2015

Iisalmen seurakunta on osallisuuden ja vastuullisuuden yhteisö, jonka toiminnassa on sekä hengellistä syvyyttä että inhimillistä lämpöä. Lue lisää

Lukuja tästä päivästä

Iisalmen seurakuntaan kuuluu ilahduttavan suuri määrä iisalmelaisia. Lue lisää... Lue lisää

Hiukan historiaa

1500-luvun lopulla Kuopio oli pohjoisen Savon ainoa seurakunta. Vuonna 1627 päätettiin kuitenkin muodostaa Kuopion emäseurakunnan pohjoisosista Iisalmen kirkkopitäjä. Lue lisää

Yhteystiedot

Iisalmen seurakunta on  Ylä-Savon seurakuntayhtymää. Seurakuntayhtymän työntekijöiden palveluksessa olevien työntekijöiden puhelinnumerot löydät listan lopusta. Lue lisää

 
     Tulosta sivu tulosta sivu
Suurenna tekstiä Oletustekstikoko Pienennä tekstiä