Sairaana ja sairaalassa

Sairaalapapin voit pyytää vierelle, kun

• tarvitset kuuntelijaa ja haluat puhua jonkun kanssa
  • olet peloissasi tai masentunut
  • toivot, että puolestasi rukoillaan
  • haluat saada ehtoollisen
  • haluat sanoa jäähyväiset vainajalle

Sairaalapastorin tavoittaa varmimmin arkipäivisin klo 9-17 joko puhelimitse 044 7335 208 tai laitoksen henkilökunnan avulla.
Sähköposti: seija.koivusalo@evl.fi

Sairaalapappi

• palvelee potilaita, omaisia ja henkilökuntaa Iisalmen sairaalassa, Koljonvirran sairaalassa, terveyskeskuksessa, Vetreassa, Kangaslammin pienkotikeskuksessa, Palvelukeskus Kirkonsalmella, pienkodeissa ja kotihoidossa.
  • vastaa laitoksen hengellisestä toiminnasta, antaa sielunhoitoa, pitää hartaushetkiä, jakaa ehtoollista ja ohjaa potilasryhmiä.
  • on kiireetön lähimmäinen, jolla on sairaalasielunhoitajan erikoistumiskoulutus ja toimii työssään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kutsumana, lähettämänä ja tukemana.
  • hoitaa yhteyksiä seurakuntiin, muihin kirkkoihin ja uskontokuntiin ja on sielunhoidon kysymysten asiantuntija, kouluttaja ja työnohjaaja.

Hartaushetket kesältä 2017 löydät täältä.