Sururyhmät

Seurakuntamme järjestää vuosittain sureville omaisille sururyhmän, jossa keskustellaan luottamuksellisesti suruun liittyvistä asioista ja saadaan vertaistukea. Itsemurhantehneiden omaisille on myös oma ryhmä n. joka toinen vuosi. Sururyhmä itsemurhantehneiden läheisille järjestetään Ylä-Savon seurakuntien yhteistyönä.

Marraskuussa vietettävänä pyhäinpäivänä on tapana järjestää sureville päivä, jossa on mahdollisuus keskustella ja saada vertaistukea. Lisäksi toukokuussa järjestetään ilta surulle, johon sisältyy alustus, kynttiläpolku ja konsertti.

Seuraava sururyhmä alkaa syksyllä 2017. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa. Kokoontumiset ovat klo 17.30 - 19.30 seurakuntatalolla (Ilvolankatu 14b) Kappeli -neuvottelutilassa to 7.9.; to 14.9.; to 21.9.; ke 27.9. ja to 5.10.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmänvetäjille:

diakonissa Anne Pulkka p. 044-7335 223 anne.pulkka(at)evl.fi

pastori Sami Saravuoma p. 044-7335 245 sami.saravuoma(at)evl.fi

Hautajaisten jälkeen suruun liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä

• hautauksen toimittaneeseen pappiin
  • papiston p. 044 7335 253
  • sairaalapappiin p. 044 7335 208
  • diakoniatoimistoon p. 044 7335 223.

Älä jää yksin suremaan!

Syksyn 2017 surunpäivä 4.11. pyhäinpäivänä

Suruun liittyy monia kysymyksiä ja kipeitä tunteita. Haluamme tarjota läheisensä menettäneille myös mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan menetykseen liittyvistä ajatuksista. Surunpäivä on tarkoitettu kaikille sureville, ikärajaa ei ole. Päivään voi tulla, vaikka läheisen kuolemasta olisi kulunut jo vuosia. Usein tuntee kulkevansa surun tietä yksin, mutta toisten läsnäolo ja kokemukset surusta voivat lohduttaa, tukea ja luoda toivoa.

Tarkemmat tiedot päivittyvät sivuillemme ajankohdan lähestyessä.