Sanan- ja rukouksen ilta

ke 22.11. kello 18.30

Jokainen on tervetullut! Illat keskittyvät sanan, rukouksen ja musiikin ympärille.

Sanan- ja rukouksen illoissa on lyhyehkö alustus, käsittäen jonkin hengellisen teeman ja siihen liittyvää keskustelua. Aihe voi olla joko opillinen tai liittyä muuten hengelliseen elämään. Iltaa valmistele joukko vapaaehtoisia seurakuntalaisia. Jokaisessa illassa on vierailija sekä oman seurakunnan väkeä.

Sanan- ja rukouksen illat kokoontuvat syys- ja kevätkaudella joka keskiviikko klo 18.30 seurakuntatalolla, Ilvolankatu 14b.

22.11. Olli Seppänen,  juonto Liisa Haataja "Jumalan siunaus Suomen yllä" Kolehti Kansan  Raamattuseuralle

Olli Seppänen kirjoittaa seuraavasti:

”Jumalan siunaus Suomen yllä” – Suomi 100 vuotta

Kristinopissa on perinteisesti opetettu, että Jumalan ilmoittaa itsensä erityisesti Raamatun Sanan kautta, mutta myös mm. kansojen vaiheissa. Erityisen selvästi tämä ilmenee Israelin kansan historiassa ja nykyhetkessä, mutta myös Suomen kansan eri vaiheissa. Historiasta käsin ei voi eikä tarvitse elää tulevaisuutta, mutta sieltä voi ottaa oppia ja saada rohkaisua nykyhetkeen, sekä turvallisia ja toivorikkaita näkökulmia tulevaisuuteen.

Suomen suhteen tämä on nähtävissä mm. sotavuosien vaiheissa. Viisi sodan vuotta jätti kipeät arvet monen ihmisen ja perhekunnan elämään. Useat kärsivät niistä vielä tänäkin päivänä. Sota lähensi myös monien suhdetta elävään Jumalaan. Häntä huudettiin avuksi myös valtionjohdon kehotuksesta niin rintamalla kuin kodeissa ja kirkoissa. Uskollisuudessaan ja armossaan Jumala, kaiken kärsimyksen keskellä, antoi Suomen säilyä itsenäisenä. Vaikka käytännön toimet suorittivat miehet ja naiset niin rintamalla kuin kotirintamalla, vaikutti Jumala sen, että Suomi selviytyi.  Hänen hyvä kätensä oli kansakuntamme yllä. Meille ovat tuttuja sanonnat ”Talvisodan ihme” ja ”Jatkosodan torjuntavoitto”. Olemme kuulleet lukuisia puheita tai lukeneet kirjoista aidoista sankariteoista. Harvemmin kuulee tai voi lukea Jumalan läsnäolosta ja vaikuttamisesta niiden toteutumiseksi. Jumalan siunaus oli Suomen kansan yllä.

Profeetta Jeremian kautta Jumala muistutti ja rohkaisi Juudan kuningaskunnan asukkaita: ”Näin sanoo Herra: -- Pysähtykää ja katsokaa, minne olette menossa, ottakaa oppia menneistä ajoista! Valitkaa oikea tie ja kulkekaa sitä, niin löydätte rauhan.” (Jeremia 6:16a) Viesti on ajankohtainen myös nykypäivän Suomen kansalle.

Syksyn 2017 ohjelma

4.10. Jouko Kauhanen, juonto Heikki Juntunen
Kolehti Suomen Raamattuopistolle

11.10.  Martti Nissinen, juonto Markku Snellman
”Mikä aika nyt on?" Kolehti Pohjois- Savon Kansanlähetykselle

18.10. Eliina Heinonen, juonto Liisa Haataja
Kolehti Kansan  Raamattuseuralle

Huom.  srk-talon Olkkari klo 18.30. Kase- teilta Pekka Paajasen (1948-1987) luentoja Ilmestyskirjasta, Olavi ja Eeva Raassina.
25.10. Näky Jeesuksesta, Ilm. 1:1-9
1.11.    Seurakunta lopunaikana,  Ilm. 1:10-20
8.11.    Mitä Henki seurakunnille sanoo, Ilm. 2
Lisäksi keskustelua, musiikkia ja rukousta . Juontajana illoissa Pirjo Salmela Kolehdit Sortavalan seurakunnalle