Vapaaehtoistoiminta

Seurakunnan toimintaa ei luoda vain työntekijöiden voimin. Monet vapaaehtoiset toimivat muun muassa avustajina, ohjaajina sekä monen muunlaisissa tehtävissä seurakunnassa.

Annamme koulutusta työhön sekä tuemme vapaaehtoisia tehtävässä.

Vapaaehtoistyö on elämäntapa, joka voi antaa elämään mielekkyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Haluaisitko antaa apuasi ja tukeasi jollekin, joka ilahtuisi siitä? Kyseletkö tai etsitkö omaa paikkaasi? Seurakunnassamme on paljon erilaisia mahdollisuuksia liittyä vapaaehtoiseksi ja tehdä vapaaehtoistyötä usealla eri työalalla, muun muassa lasten, nuorten, sairaiden sekä ikäihmisten parissa.

Vapaaehtoisia koulutetaan vuosittain erilaisiin tehtäviin. Järjestämme vapaaehtoistoiminnan peruskurssin yhdessä Vireää vapaaehtoistoimintaa -verkoston kanssa. Työtehtävät mitä vapaaehtoistyössä tehdään, mietitään jokaisen vapaaehtoisen kanssa tarkemmin yhdessä.

Tervetuloa joukkoomme!

Iisalmen seurakunnan vapaaehtoistyö

Iisalmen seurakunnan kaikki vapaaehtoistoiminnan erilaiset vapaaehtoistehtävät on koottu Vapaaehtoistyö.fi -verkkopalveluun. Hyvän tekeminen on nyt entistä helpompaa, sillä verkkopalvelussa kuka tahansa voi ilmoittautua vapaaehtoistyön tehtäviin, joko kertaluonteisesti tai pidemmäksi ajaksi. Sivuston kautta voi myös ilmoittaa avun tarpeestaan anonyymisti.

Vapaaehtoiset toimivat seurakunnassa esimerkiksi avustajina, ohjaajina, tukihenkilöinä, kirpputorilla myyjinä, talkoolaisina ja monissa muissa tehtävissä. Vapaaehtoiset ovat seurakunnalle suuri voimavara ja nyt Iisalmen seurakunta tarjoaa entistä laajempaa mahdollisuutta osallistua vapaaehtoistoimintaan, koulutuksiin sekä tietenkin myös vapaaehtoisten yhteisiin iltoihin.

Vapaaehtoistyö.fi on verkossa toimiva vapaaehtoisen auttamisen verkkopalvelu. Verkkopalvelun tehtävänä on tarjota vapaaehtoisille mahdollisuuksia auttaa ja palvella avuntarvitsijoita. Iisalmen seurakunta on liittynyt verkkopalveluun ensimmäisenä Ylä-Savossa. Toimintaa on jo yli 55 paikkakunnalla.

Sydän joka muodostuu pilvistä.

Virpi Jukarainen
diakoni