Uutiset

• Iisalmen rovastikunta – hyvien käytäntöjen jakamista ja yhteen hiileen puhaltamista

5.2.2016 13.16

Mikä on Iisalmen rovastikunta ja ketä siihen kuuluu?
  • Ekopaasto starttaa jo viidettä kertaa

5.2.2016 10.09

Tuhkakeskiviikkona 10.2. käynnistyvä ja pääsiäiseen asti jatkuva Ekopaasto-kampanja pureutuu tänä vuonna ruokaan. Ruoka muodostaa viidenneksen suomalaisten kotitalouksien hiilijalanjäljestä – ympäristön kannalta sillä on siis väliä, mitä syömme.

• Nuorten ja koululaisten tilat

4.2.2016 09.13

Vuoden alussa perinteisesti kootaan edellisen vuoden tilastoja, niin myös meillä täällä Iisalmen seurakunnan nuorisotyössä. Emme juurikaan pidä meteliä tekemisistämme (ehkä pitäisi), mutta nyt kun on julkisuudessa käyty keskustelua nuorten ja koululaisten tiloista, niin ajattelin tuoda esille yhden faktan siitä, missä ainakin osa koululaisistamme ja nuorista viettää vapaa-aikaansa kasvaen turvallisesti kohti aikuisuutta.

• Lentopalloturnaus ja mykyrokkaa hyvän asian puolesta

2.2.2016 10.04

Helmikuun alussa starttaavan Yhteisvastuukeräyksen tapahtumia järjestetään seurakunnissamme koko vuoden ajan. Varoja kerätään mm. lentopalloturnauksella, mykyrokalla, myyjäisillä ja lipaskeräyksillä.

Kuva: Kirkon kuvapankki/Katja Tahla
  • Paasto on pääsiäiseen valmistautumista

1.2.2016 07.00

Tulevan laskiaissunnuntain nimi tulee paastoon laskeutumisesta ja sen perinteet kristinuskosta. Laskiainen-sana viittaa päivien laskemiseen tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen eli lasketaan päiviä paaston alkamisesta sen loppumiseen.
  • Iisalmelaisille vastasyntyneille ikiomat lorupussit

27.1.2016 11.03

Lorupussista iloa ja mukavaa yhdessäoloa vauvaperheelle. Tämän vuoden vastasyntyneiden lorupussit ovat valmistuneet  jaettaviksi. Lorupussit on toteutettu usean eri yhteistyökumppanin voimin ja jokainen osallistuja on tuonut pussiin materiaali- tai työpanoksen lisäksi oman lorunsa. Lorupussit on ommeltu Iisalmen seurakunnan Lippuniemen Iloa ja kauneutta -käsityöpiirissä vapaaehtoisten voimin. Pusseihin tarvittavat kankaat on lahjoittanut Marituulet Oy.

• Marjoniemi ja Metsäpirtti tontteineen ehdotetaan myytäväksi

27.1.2016 10.41

Tiistaina 26. tammikuuta kokoontunut yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi Pielaveden Marjoniemen leirikeskuksen korkeimman tarjouksen ja esittää leirikeskusta myytäväksi. Metsäpirtistä ei tullut yhtään tarjousta ja nyt yhteinen kirkkoneuvosto ehdottaa sen myymistä tontin kanssa, alkuperäisen suunnitelman mukaan.
  • Yhteisvastuu 2016 torjuu nuorten syrjäytymistä

27.1.2016 08.00

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan nuorten elämänhallintataitojen kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Ugandassa tuetaan nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa.
  • Kynttilänpäivä - ja valo tulee

26.1.2016 13.03

Joulun ja pääsiäisen puoliväliin jäävä kynttilänpäivä saa nimensä vanhasta tavasta siunata tuolloin kaikki vuoden kirkkokynttilät. Kynttilänpäivää vietetään tänä vuonna 31.1.
  • Kirkon jäsenyys kiinnostaa edelleen

21.1.2016 07.00

Vuonna 2015 Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntiin liittyi jälleen enemmän jäseniä kuin edellisenä vuonna. Seurakuntamme saivat yhteensä pyöreät 100 uutta jäsentä ja suunta on kolmatta vuotta peräkkäin nouseva. Kokonaisjäsenmäärä jatkoi kuitenkin laskuaan edellisvuosien tapaan.