Lähetyskirppu

Kauppakatu 15, 74100 Iisalmi
puh. 040 482 1938
Avoinna kesä-elokuussa tiistaisin ja perjantaisin klo 10-14

Lähetyskirppu on avoinna poikkeuksellisesti kesä-elokuussa 2020 tiistaisin ja perjantaisin klo 10-14. Lähetyskirpussa on käytössä maksupääte, joten ostokset voi maksaa myös pankkikortilla. Huonekalujen kuljetus järjestetään kesäaikaan tiistaisin.

 

Tällä hetkellä emme voi ottaa vastaan lahjoituksia ja takapihan kontti on pois käytöstä. Tämä johtuu rajallisista resursseista, sillä poikkeusaikana vain osa vapaaehtoisistamme voi työskennellä Kirpussa. Huonekalulahjoitukset ovat mahdollisia, mutta niistä on hyvä sopia etukäteen.

Lisätietoja Kirsimaria Määttä p. 044 7335 226.

 

Tässä vielä muistilista, mitä kirpputorille otetaan vastaan:

 

- ehjiä, puhtaita vaatteita 

- astioita ja kodintarvikkeita

- huonekaluja

- koriste- ja sisustusesineitä

- kirjoja 

- lasten leluja

- toimintakuntoisia kodinkoneita

 

Lahjoitukset ovat tärkeitä Kirpun toiminnalle, mutta osa saamistamme lahjoituksista ovat valitettavasti myynti- ja käyttökelvottomia. Tällaisia ovat esimerkiksi

- irralliset sähköjohdot ja aikansa eläneet / rikkinäiset sähkölaitteet

- vanhat tietokoneet

- likaiset vaatteet ja tavarat

- rikkinäiset ja vajavaiset kalusteet (esim. osa lastulevyhyllyköstä).

Kaikki nämä esimerkit kuuluvat jätelajittelukeskukseen, ei kirpputorille. Ne vievät meillä turhaan tilaa ja jätekustannukset koituvat Kiprun maksettaviksi. Toivomme siis, että saisimme vain vastuullisesti lahjoitettuja tuotteita, joista on oikeasti hyötyä tarvitseville. Kiitos!

 

 

 


 

Lahjoita Lähetyskirppuun

– Lahjoitathan puhdasta, ehjää vaatetavaraa, sellaista mitä itsekkin ostaisit. Autat meitä auttamaan!  

Lähetyskirppuun voi tuoda hyväkuntoista ja puhdasta, ehjää vaatetavaraa milloin vain takapihalla olevaan peltikonttiin. Muu lahjoitustavara toivotaan tuotavan suoraan kirpputorille sen aukioloaikoina.

Otamme vastaan huonekaluja mikäli myymälässä on tilaa, joten varmista asia myymälästä etukäteen. Tarvittaessa voit pyytää Lähetyskirpun maksullista kuljetuspalvelua noutamaan suurikokoisia tavaroita. Haemme ja kuljetamma huonekaluja keskiviikkoisin. Kuljetus maksaa 5€ kaupunki alueella (10km). Kuljetuksen voi varata soittamalla (040 4821 938) tai pistäytymällä myymälässä.


Lähetyskirppu ei ota vastaan KirjaValion- kirjoja, tietosanakirjoja, rikkinäisiä vaatteita, tavaroita. 

 

Mihin tuotot käytetään?

Lähetyskirpun tuotot menevät monenlaisen hädän lieventämiseen eri puolilla maailmaa nimikkokohteissamme. AIDS-orvot ja katulapset ovat avustuskohteita nimikkotyömme ja -kohteidemme lisäksi.

Lähetyskirpputorin toiminta ja tuotto on suunnattu auttamaan lähimmäisiä kaukana ja lähellä. Lähetyskirpun tuotto menee monenlaisen hädän lieventämiseen eri puolilla maailmaa nimikkokohteissamme. Lähetyskirppu on kirpputori, joka on toiminut yli 20 vuotta vapaaehtoistyövoimalla ja lahjoitusten varassa.


Oletko kiinnostunut Lähetys- ja avustustyöstä tai vapaaehtoistoiminnasta?