Kodin siunaaminen ja merkkipäivämuistamiset

Kodin siunaaminen

Jokainen koti on siunaamisen arvoinen.  Kodin siunaamisessa Jumalaa pyydetään olemaan läsnä tavallisissa asioissa, arjen keskellä. Siinä kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille. 

Kodin siunaamisen rukoushetkeen kuuluu siunauksen lisäksi rukousta, raamatunlukua ja laulua. Kodin siunaamisen kaava löytyy esimerkiksi virsikirjan takaosasta.

Kodin siunaamisen voi toteuttaa monella tavalla.  Koti voidaan siunata omana tilaisuutenaan tai sen voi liittää tupaantuliaisten,  kasteen, seurojen tai muun luontevan tapahtuman yhteyteen. Kodin siunaamisen voi toimittaa seurakunnan työntekijä tai tilaisuuden voi pitää oman perheen tai läheisten kesken ja sen voi tehdä joku läsnäolevista. 

Haluatko, että sinun kotisi siunataan? Ota yhteyttä Palvelutoimistoon p. 044 7335 202 

 

"Hyvä Jumala, kiitän kodista,

omaisista, perheestämme.

Sinulta on elämämme.

Kaikki rakkaani ovat lahjaasi."

Virsi 471:1

 

Merkkipäivämuistamiset

Syntymäpäivässä on aina aihetta juhlaan, sillä Jumalan luotuna jokainen ihminen on korvaamattoman arvokas. Siksi seurakunnasta muistetaan eri-ikäisiä ihmisiä.

Lapsi- ja nuorisotyön syntymäpäivämuistamiset

  •  Lapsityö muistaa 1-, 2-, 3-, 4- ja 5-vuotiaita onnittelukortilla.   

          Lisätietoja vastaavalastenohjaaja Hannele Vartiaiselta p. 044 733 5294 

  • Nuorisotyö järjestää 10 vuotta täyttäville 10-synttärit vuosittain. Päivänsankareille lähetetään henkilökohtainen kutsu juhlaan.

Lisätietoja nuorisotyönohjaaja Saru Krogerukselta p. 044 7335 218 

Ikäihmisten syntymäpäivämuistamiset

  • 75-vuotta täyttäviä seurakuntamme jäseniä kutsutaan yhteiseen syntymäpäiväjuhlaan. Lähestymme syntymäpäivän viettäjiä kutsukirjeellä, jossa on tarkemmat tiedot juhlasta ja siihen ilmoittautumisesta. Kutsu juhlaan lähetetään hyvissä ajoin ennen  seurakunnan yhteistä juhlaa, ei syntymäpäivän aikoihin
  • 80-vuotta, 85-vuotta, 90-vuotta ja 95-vuotta sekä kaikkia yli 95-vuotta täyttäviä seurakunta onnittelee onnittelukortilla.
  • 100-vuotta ja sitä vanhempien luona seurakunnan työntekijä vierailee merkkipäivän jälkeen.  Olemme etukäteen yhteydessä syntymäpäiväsankariin mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai postin välityksellä. 

Lisätietoja diakoniatyöntekijä Minna Heinoselta p. 044- 7335 222

Pyydä tervehdyskäyntiä

Seurakunnan työntekijöitä on aina mahdollista pyytää juhlistamaan omaa syntymäpäivää, tuleepa vuosia täyteen minkä verran tahansa. Toivomme kuitenkin, että pyynnöt vierailuihin tulevat hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.

Seurakunnan työntekijän vierailua varten ei tarvitse järjestää tarjoilua, vaan tärkeintä on kohtaaminen syntymäpäiväsankarin kanssa. 

Lisätietoja diakoniatyöntekijä Minna Heinoselta p. 044- 7335 222

Jos yhteydenottoa ei tullut

Seurakunta pyrkii muistamaan jokaista merkkipäivää viettävää yllä mainittujen ikävuosien mukaisesti. Joskus ikävä kyllä käy niin, että seurakunnassa ei ole oikeita yhteystietoja. Esimerkiksi jos syntymäpäiväsankari on muuttanut palveluasumisyksikköön, ei seurakuntaan aina päivity uusi osoite. 

Mikäli teille ei ole tullut yhteydenottoa seurakunnasta kohtuulliseksi katsottuna aikana merkkipäivästä, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä Palvelutoimistoon p 044 7335 202 

Lue lisää omannäköisten juhlien järjestämisestä alla olevasta Elämäsi juhlat -esitteestämme. (Klikkaamalla haluttua esitteen kohtaa näet tekstin suurempana.)