Nuoret alboissa alttarilla konfirmaatiossa

Iisalmen seurakunnan vuoden 2020 rippikoulujen konfirmaatiot ja rippileirit pidetään syksyllä suunnitelmien mukaan

Vuoden 2020 rippikoulujen neljän päivän mittaiset leirijaksot pidetään syyslomalla Hirsikankaalla ja Hyvärilässä ja konfirmaatiot järjestetään keväällä ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Konfirmaatioiden vierasmäärä on kirkossa rajoitettu poikkeuksellisesti viiteen vieraaseen nuorta kohden.

Leirijaksot

Kesän 2020 rippikoulujen leirijaksot siirrettiin keväällä koronapandemian vuoksi syyslomaviikolle. Rippileirit toteutuvat neljän päivän mittaisina Hirsikankaalla ja Hyvärilässä keväällä rippikoululaisille ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Iisaareen suunnitellut rippileirit: Ripari 7, Ripari 4 ja Ripari 10 siirtyvät pidettäväksi Hirsikankaalla mahdollisten kylmien sääolosuhteiden ja kiinteistönhoidollisten syiden vuoksi. Hirsikankaalle ja Hyvärilään järjestetään nuorille linja-autokuljetus.

Leirit pyritään järjestämään mahdollisimman turvallisesti. Koronapandemian vuoksi rippileireillä kiinnitetään erityistä huomiota käytössä olevien tilojen väljyyteen ja hygieniaan. Leirille saa tulla mukaan vain oireettomana. Mahdollisissa sairastumistapauksissa olemme yhteydessä terveydenhuoltoon ja noudatamme annettuja ohjeita. Paikallista ja valtakunnallista koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita seurataan nyt tarkasti. Muutokset ovat mahdollisia ja niistä tiedotetaan rippikoululaisille suoraan.

Konfirmaatiot

Iisalmen seurakunnassa jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten ohjeet ja käytännöt perustuvat THL:n ja OKM:n antamiin suosituksiin. Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Konfirmaatioiden vierasmäärä rajoitetaan viiteen nuoren läheiseen

2020 rippikoulujen konfirmaatiot järjestetään lokakuussa suunnitelmien mukaisessa aikataulussa Kustaa Aadolfin kirkossa. Konfirmaatioiden vierasmäärä on rajoitettu viiteen läheiseen nuorta kohden, jotta 1-2 metrin turvavälien noudattaminen on mahdollista. Kustaa Aadolfin kirkkoon mahtuu yhteensä 180 henkilöä turvavälein. Nuorten läheiset, jotka ovat samaa perhekuntaa tai toistensa kanssa läheisesti tekemisissä voivat istua penkissä ilman turvaväliä. Pyydämme, että huomioitte istumapaikkoja valitessa 1-2 metrin turvavälin muihin seurueisiin. Kirkossa on käytössä joka toinen penkkirivi.

Konfirmaatioita ei striimata 18.10. klo 10 vietettävää konfirmaatiota lukuunottamatta Iisalmen seurakunnan YouTube-kanavalle. Konfirmaatio kestää reilun tunnin. Konfirmaatioon osallistuva läheinen voi videoida tai striimata älypuhelimella tai kameralla konfirmaation niille läheisille, jotka eivät pääse kirkkoon. Kuvata voi omalta istumapaikalta.

Konfirmaatioissa jokaisella osallistujalla on myös oma vastuu kannettavana. Paikalle saa tulla vain flunssaoireettomana, käsihygieniasta tulee huolehtia ja yskiminen pitää tehdä nenäliinaan tai hihaan silloin kun yskä yllättää. Jos nuori sairastuu, eikä pääse oman ryhmänsä konfirmaatioon, hänelle voidaan järjestää tervehdyttyä yksityinen konfirmaatio.

Konfirmaatioiden järjestämisen suhteen seuraamme paikallista ja valtakunnallista koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita. Tiedotamme rippikoululaisia ja heidän huoltajiaan mahdollisista muutoksista.

Jouni Vuorijärvi, johtava nuorisotyönohjaaja

Anu Backman, rippikoulutyön pappi

Ryhmäkohtaisista aikatauluista tiedottavat oman rippikouluryhmän työntekijät.

johtava nuorisotyönohjaaja
74100 Iisalmi