Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

Iisalmen seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan edelleen THL:n ja OKM:n 14.5.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin).

Sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia, musiikkituokioita ja ajankohtaista tietoa seurakunnan toiminnasta.

Jumalanpalvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta turvavälejä on hyvä yhä noudattaa. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseksi. Kustaa Aadolfin kirkkoon mahtuu yhteensä 180 henkilöä turvaväleistä huolehtien ja Pyhän Ristin kirkkoon 102 henkilöä.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös Iisalmen seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Iisalmen seurakunnan YouTube -kanava.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa tilaisuuksissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta turvavälejä on hyvä yhä noudattaa. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseksi.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Niihin liittyen ei ole enää voimassa erityisiä määräyksiä turvaväleistä ja muista järjestelyistä. Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan edelleen THL:n ja OKM:n 14.5.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin).

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta.

Diakonien yhteystiedot

Iisalmen seurakunnan diakoniatyöntekijät tavoitat koronaepidemian aikana puhelimella tai sähköpostilla. Henkilökohtaisia tapaamisia tai kotikäyntejä emme valitettavasti voi tehdä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Mikäli haluat keskustella mieltä painavista asioista tai sinulla on huolia läheisistä, voit ottaa rohkeasti meihin yhteyttä. Yhteydenottopyynnön voi tehdä myös lähettämällä meille viestin tästä tai lähettämällä viestin sähköpostiin osoitteeseen  diakonia.iisalmi@evl.fi. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot näet täältä.

Rippileirit ja kesäleirit

Tänä kesänä emme lähde Iisaareen rippileireille, vaan leirijakso siirtyy syyslomalle.

Rippikoulujen toteutus:

• Kesällä alkuperäisen intensiivijakson aikana jumalanpalvelukseen osallistuminen ja kolme lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla
  • syyslomalla lyhyet leirit 4 päivää Iisaaressa tai Hyvärilässä
  • konfirmaatiot lokakuussa.

Päivärippikoulun osalta

• Kesällä jumalanpalvelukseen osallistuminen ja neljä lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla ja kolme opetuspäivää
  • konfirmaatio lokakuussa.

Lisätietoja rippikouluista koronapandemian aikana.

Tapahtumat kesällä 2020

Kesäillan musiikit 2020

Kesäillan musiikit keskiviikkoisin heinä-elokuussa Kustaa Aadolfin kirkossa, Kirkkotie 20. Lue lisää Kesäillan musiikit -tapahtumista.

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla voi asioida paikan päällä normaalisti. Osa palveluista on saatavilla myös puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustolta osoitteessa ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi.