Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

Iisalmen seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on monia poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan valtioneuvosto ja evankelis-luterilaisen kirkon piispojen ohjeet. Seurakunta toimii myös koronapandemian aikana.

Sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia, musiikkituokioita ja ajankohtaista tietoa seurakunnan toiminnasta.

Jumalanpalvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin kirkkotila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin. Kustaa Aadolfin kirkkoon mahtuu yhteensä 180 henkilöä koronapandemian aikana ja Pyhän Ristin kirkkoon 102 henkilöä koronapandemian aikana.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös Iisalmen seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Iisalmen seurakunnan YouTube -kanava.

Kirkolliset toimitukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta.

Diakonien yhteystiedot

Iisalmen seurakunnan diakoniatyöntekijät tavoitat koronaepidemian aikana puhelimella tai sähköpostilla. Henkilökohtaisia tapaamisia tai kotikäyntejä emme valitettavasti voi tehdä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Mikäli haluat keskustella mieltä painavista asioista tai sinulla on huolia läheisistä, voit ottaa rohkeasti meihin yhteyttä. Yhteydenottopyynnön voi tehdä myös lähettämällä meille viestin tästä tai lähettämällä viestin sähköpostiin osoitteeseen  diakonia.iisalmi@evl.fi. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot näet täältä.

Rippileirit ja kesäleirit

Tänä kesänä emme lähde Iisaareen rippileireille, vaan leirijakso siirtyy syyslomalle.

Rippikoulujen toteutus:

• Kesällä alkuperäisen intensiivijakson aikana jumalanpalvelukseen osallistuminen ja kolme lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla
  • syyslomalla lyhyet leirit 4 päivää Iisaaressa tai Hyvärilässä
  • konfirmaatiot lokakuussa.

Päivärippikoulun osalta

• Kesällä jumalanpalvelukseen osallistuminen ja neljä lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla ja kolme opetuspäivää
  • konfirmaatio lokakuussa.

Lisätietoja rippikouluista koronapandemian aikana.

Tapahtumat kesällä 2020

Kesäillan musiikit 2020

Kesäillan musiikit keskiviikkoisin heinä-elokuussa Kustaa Aadolfin kirkossa, Kirkkotie 20. Lue lisää Kesäillan musiikit -tapahtumista.

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät seurakunnan verkkosivuilta Info ja asiointi –osiosta sekä osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi