Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

Iisalmen seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia, musiikkituokioita ja ajankohtaista tietoa seurakunnan toiminnasta.

Jumalanpalvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta turvavälejä on hyvä yhä noudattaa. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseksi. Kustaa Aadolfin kirkkoon mahtuu yhteensä 180 henkilöä turvaväleistä huolehtien ja Pyhän Ristin kirkkoon 102 henkilöä.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös Iisalmen seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Iisalmen seurakunnan YouTube -kanava.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa tilaisuuksissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta turvavälejä on hyvä yhä noudattaa. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseksi.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Niihin liittyen ei ole enää voimassa erityisiä määräyksiä turvaväleistä ja muista järjestelyistä. Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta.

• Ruoka-avun hakemiseen ohjeistus. Jos olet riskiryhmässä tai sinulla on hengitystieoireita, toimitamme ruoka-avun kotisi ovelle. Apu on tarkoitettu riskiryhmille ja haastavassa elämäntilanteessa oleville, joilla on vaikea taloudellinen tilanne.
  • Keskustelutukea korona-ahdingossa oleville yrittäjille ja ex-yrittäjille Iisalmen seudulla. Keskustelutukea voi saada lähi- tai etätapaamisena ja ajan keskustelulle voi varata helposti verkosta. Mahdollisuus on myös useamman kerran jatkuvaan keskustelutukeen. Palvelu on täysin maksuton ja työntekijät ovat vaitiolovelvollisia.
  • Taloudellinen tukeminen. Diakoniatyöltä on mahdollista hakea avustusta anomuksesta välttämättömiin elinkustannuksiin. Avustaminen tapahtuu diakonisin perustein vaikean tilanteen ylipääsemiseksi ja on tarkoitettu kertaluontoisesti annettavaksi. Avustuksia ei voi saada käteisenä, vaan tuki toteutetaan joko maksamalla suoraan lasku tai ruokapankin avustuksina.

Diakonien yhteystiedot

Iisalmen seurakunnan diakoniatyöntekijät tavoitat koronaepidemian aikana puhelimella tai sähköpostilla. Teemme myös kotikäyntejä tällä hetkellä.

Mikäli haluat keskustella mieltä painavista asioista tai sinulla on huolia läheisistä, voit ottaa rohkeasti meihin yhteyttä. Yhteydenottopyynnön voi tehdä myös lähettämällä meille viestin tästä tai lähettämällä viestin sähköpostiin osoitteeseen diakonia.iisalmi@evl.fi. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot näet täältä.

Rippileirit ja kesäleirit

Tänä kesänä emme lähde Iisaareen rippileireille, vaan leirijakso siirtyy syyslomalle.

Rippikoulujen toteutus:

• Kesällä alkuperäisen intensiivijakson aikana jumalanpalvelukseen osallistuminen ja kolme lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla
  • syyslomalla lyhyet leirit 4 päivää Iisaaressa tai Hyvärilässä
  • konfirmaatiot lokakuussa.

Päivärippikoulun osalta

• Kesällä jumalanpalvelukseen osallistuminen ja neljä lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla ja kolme opetuspäivää
  • konfirmaatio lokakuussa.

Lisätietoja rippikouluista koronapandemian aikana.

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustolta osoitteessa ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi.