KIRKOLLISET ILMOITUKSET

Seurakunnan normaalia viikkotoimintaa ja yleisötilaisuuksia ei ole poikkeusolojen aikana 13.4. saakka. Ajankohtaista tietoa saa osoitteesta iisalmenseurakunta.fi.

JUMALANPALVELUKSET JA RADIOHARTAUDET RADIO SANDELSILLA

Jumalanpalvelus suorana lähetyksenä palmusunnuntaina 5.4. klo 10 Sonkajärven kirkosta. Pääsiäispäivänä su 12.4. klo 10 Varpaisjärven kirkosta, 1. sunnuntai pääsiäisestä 19.4. klo 10 Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkosta.

Radiohartaus joka torstai kello 13.05. Radiohartauksia pitää eri seurakuntien työntekijät.

Palmusunnuntain jumalanpalvelus 5.4. klo 10 Kustaa Aadolfin kirkossa
lähetetään suorana lähetyksenä osoitteessa facebook.com/iisalmensrk.

KIRKKO ON AUKI

Kirkot ovat avoinna sunnuntaina klo 11-13 yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten.

SIELUNHOITO

Henkilökohtaiseen sielunhoitoon ovat käytettävissä kaikki seurakunnan työntekijät ja papilta voi pyytää myös yksityisen ehtoollisen. Yhteystiedot verkkosivuilla tai p. 017 83351.

KIRKOLLISET TOIMITUKSET

Kirkollisissa toimituksissa voi olla läsnä enintään 10 henkilöä. Hautaan siunaamiseen voi osallistua lähimmät omaiset vaikka kymmenen henkeä ylittyisi.

#YKSIRAKKAIMMISTA

”Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu.” Kristiina-pappi aloitti somessa 22.3.2020 sarjan #yksirakkaimmista. Persoonalliset puheenvuorot sisältävät pieniä hartaustuokioita, joita voi halutessaan kommentoida, myös kuvien kera. Hartaustuokiot löytyvät www.iisalmenseurakunta/etusivu sekä facebookista ja instasta.

IISALMEN SEURAKUNNAN DIAKONINEN APU KORONAVIRUSTILANTEESSA

EU-Ruoka-apua vähävaraisille lapsiperheille

EU- ruokakasseja jaetaan vähävaraisille lapsiperheille tiistaina 7. huhtikuuta kello 15.00-18.00.  Lippuniemen seurakuntakodin pihalla (Kiviahonkatu 18). Jokaisen osallistujan tulee huolehtia turvallisesta välimatkasta toisiin tartuntojen ehkäisemiseksi. Jalan paikalle saapuvat odottavat omaa vuoroa parkkipaikalla pitäen turvaväliä toisiin. Autolla saapuvat odottavat omaa vuoroa autossa. Työntekijä tuo kassin auton viereen. Vapaaehtoiset tuovat ruokakassin tarvittaessa kotiovelle. Toimituksesta kotiovelle voi sopia soittamalla 6. huhtikuuta kello 13 mennessä diakoni Kirsimaria Määtän kanssa p. 044 7335226 tai sähköpostilla osoitteeseen diakonia.iisalmi@evl.fi.

Ruoka-apu maanantaisin

Tällä hetkellä ruoka-apua jaetaan maanantaisin klo 10-11.30 Lippuniemen srk-kodin pihalla (Kiviahonkatu 18). Apu on tarkoitettu vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleville. Jos olet täysin terve, nouda ruoka-apu ilmoitettuna ajankohtana. Jos olet riskiryhmässä tai sinulla on hengitystieoireita, toimitamme ruoka-avun kotisi ovelle. Diakonian ruoka-avun numero 044 7335 226/diakoni Kirsimaria Määttä vastaa ruoka-apuun liittyviin tiedusteluihin ja pyyntöihin ma-pe klo 9-13. Yhteydenottopyynnön voi tehdä myös sähköpostitse diakonia.iisalmi@evl.fi. Seuraa Iisalmen seurakunnan tiedotusta ja verkkosivuja, muutokset ovat mahdollisia. Jaettavat elintarvikkeet ovat kaupan ylijäämä ruokaa.

Seurakunta etsii vapaaehtoisia avun viemiseksi kotiovelle

Tällä hetkellä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevat riskiryhmiin kuuluvat, yli 70-vuotiaat ja oireilevat, eivät voi tulla noutamaan itse ruoka-apua, hankkia itse lääkkeitä tai erilaisia tarvikkeita. Haluaisitko toimia lähimmäistesi hyväksi tässä tilanteessa? Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua, mikäli olet alle 70-vuotias, et ole vastikään (14 vrk) palannut ulkomailta, etkä kuulu riskiryhmään tai ole flunssaoireinen. Ilmoittautuminen verkossa osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/iisalmi. Lisätietoa: Lähetyssihteeri Kirsi Tirri 044 7335 262, kirsi.tirri@evl.fi , diakoniatyöntekijä Anu Naakka p. 044 7335 225, anu.naakka@evl.fi

Keräys vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi iisalmessa

Kotimaanapu.fi palvelun kautta voit lahjoittaa apua vähävaraisille lapsiperheille. Keräys osoitteessa www.iisalmenseurakunta.fi ja www.kotimaanapu.fi/paikalliset-keraykset

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot

Iisalmen seurakunnan diakoniatyöntekijät tavoitat koronaepidemian aikana puhelimella tai sähköpostilla. Henkilökohtaisia tapaamisia tai kotikäyntejä emme valitettavasti voi tehdä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Mikäli haluat keskustella mieltä painavista asioista tai sinulla on huolia läheisistä, voit ottaa rohkeasti meihin yhteyttä. Yhteydenottopyynnön voi tehdä sähköpostiin diakonia.iisalmi@evl.fi

tai henkilökohtaisesti:

Tanja Reinikainen vs. johtava diakoniaviranhaltija p. 044 733 5228

Raija Autio p. 044 733 5224

Merja Leinonen p. 044 733 5222

Ritva Mustonen p. 044 733 5221

Anu Naakka p. 044 733 5225

Kirkon keskusteluapu: Palveleva puhelin 0400 22 11 80, avoinna joka ilta klo 18 - 24. Ks. myös: kirkonkeskusteluapua.fi.

***********

PALVELUTOIMISTO JA ALUEKESKUSREKISTERI SEKÄ HAUTAUSPALVELUT

Toimistot eivät ota vastaan asiakkaskäyntejä. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön saa neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe. Lisätietoa ja verkkopalvelut ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi.

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteri

☎ 044 7335 202, ylasavon.virkatodistukset@evl.fi

Häät, kaste ja tilavaraukset. Rekisteripavelut mm. Avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset.

Hautauspalvelut

☎ 044 7335 201, ylasavon.hautausluvat@evl.fi

Mm. Papin, kanttorin ja tilan varaus, käytännön järjestelyt.

Kastetut, kuulutetut ja kuolleet

Kastetut: Jooa Onni Kasperi Sivonen, Aappo Wilho Salomon Huttunen

Avioliittoon vihityt: -

Avioliittoon siunattu: -