Rippikoulut poikkeusoloissa

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ihmisten terveys ja sitä turvaavat viranomaismääräykset ovat ehdoton lähtökohta ja ne ohjaavat valmistautumistamme tulevaan rippikoulukesään. Tällä sivulla ajankohtaisin tieto Iisalmen seurakunnan 2020 rippikoulujen toteutuksesta.

Lue alta 7.5. päivitetty tieto. Rippikoulujen kokoontumisajat löydät tästä linkistä (päivitetty 14.5.2020)

Muutoksia 2020 rippikouluihin

2020 rippikoulujen toteutus

Emme lähde Iisaareen rippileireille kesällä 2020, vaan leirijakso siirtyy syyslomalle

Rippikoulujen toteutus:

• Kesällä alkuperäisen intensiivijakson aikana jumalanpalvelukseen osallistuminen ja kolme lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla
  • syyslomalla lyhyet leirit 4 päivää Iisaaressa tai Hyvärilässä
  • konfirmaatiot lokakuussa

Päivärippikoulun osalta

• Kesällä jumalanpalvelukseen osallistuminen ja neljä lähiopetuspäivää
  • syksyllä viikonloppuopetus la-su seurakuntatalolla ja kolme opetuspäivää
  • konfirmaatio lokakuussa

Tästä liitteenä olevasta taulukosta löytyy kaikkien rippikouluryhmien kokoontumisajat ja -paikat (päivitetty 14.5.2020)

Kaikissa kokoontumisissa pyrimme huomioimaan mahdollisimman hyvin tehostetun hygienian ja turvallisen etäisyyden. Kokoontumisiin saa osallistua vain terveenä, kuten viranomaiset ovat ohjeistaneet.

Tämä suunnitelma on tehty tämänhetkisen tiedon perusteella. Tiedotamme rippikoululaisia tarpeen mukaan, jos ohjeistukset muuttuvat.

Rippikoulumaksu on 70€ (4 päivää x 17,50€). Maksusta tulee jossakin vaiheessa lasku rippikouluun ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetulle henkilölle.

Päivitämme rippikouluryhmien omat verkkosivut 17.5. mennessä ajantasalle. Rippikouluryhmien omat ohjaajat kutsuvat kokoontumisiin tekstiviesteillä ja sähköpostiviesteillä.

Lisätietoa Anu Backmanilta, Jari Nousiaiselta ja rippikouluryhmien omilta ohjaajilta.

Talvikauden kokoontumiset (sunnuntaiopetus, messuun osallistuminen ja nuorten avoimiin oviin osallistuminen)

Vuoden 2020 rippikoulujen peruuntuneet talvikauden opetukset toteutetaan etäopiskeluna. Etäkokoontumisista ja itsenäisistä tehtävistä tulee tarkempaa tietoa rippikoulutyhmittäin sähköpostiin lähiviikkoina. Materiaali ja ohjeistus kootaan tälle sivustolle. Rippikouluryhmillä on ollut jo ennen poikkeusoloja rippikoulujen kokoontumisia, joten nämä eivät koske kaikkia ryhmiä.

Sunnuntaiopetus (Riparit 6, 7 ja korvauskerta aiemmin poissaolleille)

Messuun osallistuminen (Riparit 2, 3, 8 ja 9 sekä korvauskerta aiemmin poissaolleille)

Nuorten avoimet ovet (Riparit 3, 4, 6, 7, 9 ja 10 sekä korvauskerta aiemmin poissaolleille)

Sähköpostiosoitteen ilmoittaminen (12.4. mennessä)

Etäopetus

Rippikoulujen etäopetus tapahtuu Teams-ohjelman kautta. Tämän vuoksi jokaisen rippikoululaisen tulee ilmoittaa sähköpostiosoite, mitä sähköpostiosoitetta käyttää Teamsissa. Ilmoittaminen tapahtuu Google kyselyllä su 12.4. mennessä. Sähköpostiosoitteen ilmoittaminen tästä.
Kunkin rippikoulun omat työntekijät ilmoittavat kokoontumisista ja tehtävistä ohjeineen.

Raamatut ja vihkot

Seurakunta lahjoittaa jokaiselle rippikoululaiselle raamatun ja vihkon. Ne nuoret, jotka eivät vielä ole näitä saaneet, saavat raamatut ja vihkot seuraavalla lähiopetuskerralla.

Lisätietoa

Yksittäisten rippikouluryhmien kokoontumisiin liittyen ota yhteyttä oman rippikoulun työntekijöihin. Yhteystiedot löytyvät rippikouluryhmän verkkosivuilta. Rippikoulujen kokonaisuuteen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaaviin Jari Nousiaiseen tai Anu Backmaniin.

Rukoushelmet
Faksi: 017 833 5233